Walk the Talk

Skrevet af Trine Kolding

At “Walk the Talk” og tage sin egen medicin er noget, vi ofte taler om i undervisnings- og konsulentbranchen. Troværdighed handler om selv at gøre det, vi siger og underviser i. Det er ikke særligt overbevisende, hvis stresscoachen selv er stresset, eller underviseren i personlig effektivitet og planlægning kommer for sent eller ikke overholder sine deadlines.

Alt dette blev jeg mindet om, da en god samarbejdspartner ringede til mig i dag for at booke et indlæg i forbindelse med et stresshåndteringskursus. Da vi talte om den forrige afholdelse i efteråret 2006, gjorde han mig opmærksom på, at jeg dengang virkede lidt stresset eller fortravlet. Min første reaktion var: “Nej, det kan ikke passe”. Jeg føler mig sjældent stresset.

Men ved nærmere eftertanke kunne jeg faktisk godt erindre, at efteråret var temmelig hektisk. Opstart efter et års barsel, indkøring af tvillinger med sygdom gennemsnitligt hver anden dag og masser af kursusafholdelser. Jo, det var en periode, vi i dag refererer til som “Overlevelsesturen”!

Belært af disse erfaringer har jeg siden droslet ned for både ambitioner og opgavefrekvens. Til stor glæde for både mig selv og familien. Så forhåbentlig kan jeg møde op til næste kursus i stresshåndtering med større ro i mit hoved 🙂

[tags]walk the talk, troværdighed, stresshåndtering, effektivitet og planlægning, ambitionsniveau [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 24. september 2007 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

2 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. Stig Seberg  |  25. september 2007 kl. 11:16

  Hej Trine,
  Tak for de vise ord. Jeg er ganske enig i dine betragtninger og bliver inspireret til følgende kommentar i min egenskab af at være far til 3, kæreste, coach, selvstændig og have fokus på nuet.
  Walk the talk er jo det det hele handler om. Over for sig selv, sin kone/kæreste, sine kolleger, sine venner osv. Jo mere du walker the talk, desto mere kan du opleve de magiske glimt, hvor du måske slet ikke drosler ned, men faktisk drosler op – altså i tro retning mod det, som du sætter aller højest lige nu. Jo mere du er tro mod dig selv og evner at opleve øjeblikket, at stoppe op og sanse lige nu, hvad der sker, desto større en kraft vil du være for dig selv og dine omgivelser.
  Lad os fortsætte med at stoppe op, af og til i livet, i hverdagen og blot nyde alt det som sker lige foran os lige nu. Hov! Der er en solsort som er ved at hive en regnorm op af græsset udenfor vinduet – jeg tror jeg stopper nu og nyder øjeblikket…

 • 2. Trine  |  1. oktober 2007 kl. 07:29

  Hej Stig
  Mange tak for de inspirerende ord! Jeg har netop set på din hjemmeside, at du kører en spændende workshop for selvstændige om at skabe balance. Så til læsere af bloggen vil jeg tillade mig at henvise til siden her: http://www.sebergconsult.dk/
  VH/Trine

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: