Virtuel rekruttering og virksomhedens onlinehåndtryk – kursus med hands on

Skrevet af Abelone Glahn

googleseralt.jpg
Virtuel rekruttering kræver mere end en god hjemmeside!
Der er rift om de små årgange, og de kommende medarbejdere vil i højere grad tjekke en virksomhed på det elektroniske spor, virksomheden efterlader på nettet, før de eventuelt giver sig i kast med at søge job.

Derfor er Virtuel rekruttering et ord, vi skal vænne os til. Det betyder naturligvis at rekruttere via nettet, men hvor det for de fleste hidtil nok har drejet sig om at finde mulige medarbejdere, headhunte og tjekke eventuelle kandidaters baggrund via nettet, kommer virtuel rekruttering frem over også til at omfatte den omvendte situation – selv at “blive fundet og tjekket” som virksomhed.
Virksomhederne skal derfor fremover ikke tænke alene på deres statiske præsentationshjemmeside, men på hele det indtryk, virksomheden og de enkelte medarbejdere efterlader ude på nettet i forskellige mere dynamiske sammenhæng som onlinefora, i businessnetværk, i virtuelle verdner, på blogs og på andre sites med brugergenereret indhold. Fremover vil en ikke ubetydelig indsats komme til at ligge i at pleje virksomhedens såkaldte virtuelle håndtryk.

Som læsere af denne blog vil vide, har jeg haft et overraskende stort besøg på mine ydmyge sommerkurser i Dit virtuelle håndtryk, alle fulgt af efterlysninger af, hvor man kunne komme til at prøve det af, lege med tingene, inden man kastede sig rigtigt ud i det.

Derfor har jeg sammen med Blum og Frastein kurser tilrettelagt en række onsdage i efteråret, hvor man kan lære mere.
Hvis du er interesseret i at gøre din virksomhed synlig over for kommende ansøgere, eller du vil arbejde på at få virksomheden til at træde synligere frem (og her taler vi ikke om søgemaskineoptimering), så kan det være, du skal læse mere her, hvor jeg beskriver kurset i detaljer.

Første dag er 3. oktober. 30.januar 2008

Virtuel rekruttering og virksomhedsprofil på nettet
– Sådan finder du de kommende medarbejdere og kunder, og sådan finder de dig!

[tags] blum, frastein, vordingborg, dit virtuelle håndtryk, virtuel rekruttering, employer branding, personalemangel [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 5. september 2007 i kategorien: Netværk og networking,Sociale medier . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. femi og michael  |  10. september 2007 kl. 15:23

    Det lyder som et spændende kursus. En ting som unge folk kigger efter er helt sikkert, hvordan en virksomhed fremtræder på nettet.

    Employer Evolution er en rigtig god blog skrevet af og om Gen Y eller Millennials, som de unge mennesker der kommer ud fra universitet, nu kaldes. De har flere artikler om hvad der skal til idag for at en virksomhed ‘tænder’ os.

    Jeg har idag et spændende job, men jeg ved også, hvor jeg vil starte med at søge hvis jeg skulle ud og lede i dag. Der er især et firma i mit felt med medarbejderblogs, der har givet mig et indblik i deres hverdag og firmaets måde at arbejde på. Det har jeg ikke kunnet læse på deres ‘corporate site’. – Og måden jeg fandt ud af at firmaet fandtes i første omgang, var fordi en studiekammerat opdaterede hendes LinkedIn profil, og min nysgerrighed fik mig til at google firmaet.

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: