Vidunderlige sommerjobs

Skrevet af Abelone Glahn

Nu er sommeren gået på hæld, og mailboksen bugner allerede. Computeren kalder, så jeg tillader mig lige først at tænke tilbage på en sommer, hvor jeg har haft nogle fine opgaver ude i marken, sådan helt bogstaveligt.

I forbindelse med Fødekæden, et projektforløb under Håndværksrådet, der er rettet mod fødevarehåndværkere, har jeg i sommer været ude hos en række mindre virksomheder med ildsjæle og entusiaster bag roret.  Jeg har skullet hjælpe dem med forskellig markedsføring online og med hvordan de for eksempel opretter en blog, hvor de kan beskrive, hvad der sker på deres virksomhed.

Ud over, at det har været rigtig dejligt at mærke den entusiasme, hver eneste af dem havde over for deres virksomhed, var det også dejligt at komme med rundt og “bese staldene”. Jeg er kommet hjem med bundter af forskellige lavendler, med specielle karry-krydderi-blomster og en italiensk ruccola salat, der har groet i mønsk muld. Jeg har smagt forskellige kulinariske specialiteter og glæder mig til at holde det afsluttende seminar hos en af deltagerne, Kokkemutter.dk i Slagelse, der viser “sit” forsamlinghus i Slots Bjergby frem.

Det er ikke enhver beskåret at have den slags udgående opgaver:
Her er jeg først på besøg hos Eva Bøtker, der driver Møns Økologiske.

Det er hende, der har forsynet mig med friske lavendler, som nu ligger i poser oppe i klædeskabet og glæder mine beklædningsgenstande resten af vinteren.  Jeg har set kvædemarker! og vinmarker, med økologisk organisk dyrket vin i andelsprojektet Meonia.
Hun åbnede sin nye blog med en glimrende opskrift på rucolasalat med jordbær, sennep og asparges.
 

Jeg har også været på besøg hos den økologiske cater Pia Prehn, der driver sin virksomhed fra en lille landsby på Jungshoved.
Hun arbejder tæt sammen med Jomfruens Egede, som mange har hørt om i forbindelse med grevinde/prinsesse Aleandras bryllup.

Jeg mangler endnu et besøg hos Bondens Marked og Kærsgård, der netop har åbnet en gårdbutik. Uhm….
[tags] fødevarenetværk, håndværksrådet, fødekæden, pia prehn, kokkemutter, møns økologiske [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 19. august 2009 i kategorien: Bloggerhverdag,Mikrovirksomheder . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: