Verdensmester i at yde

Skrevet af Trine Kolding

Et kursus for nylig var et rent kvindehold. Vi fik kigget grundigt på prioritering etc. både på arbejdet og privat. Et gennemgående træk hos flere var tendensen til at yde, før de kunne nyde.

Først skal jeg lige…
Først skulle arbejdet nås, så skulle ungerne hentes, herefter var det tid til aftensmad, putning, oprydning,  vasketøj, rengøring… Pyha, jeg bliver helt svedt bare af at remse op. Én af dem kunne slet ikke huske, hvornår hun sidst havde slappet sådan helt af. For der var jo altid liiige noget, der skulle ordnes. Og når hun endelig havde fået sat sig i sofaen, fik hun som regel øje på en nullermand, legetøj eller andet, der lige skulle samles op, før hun kunne slappe af. Resultat? Hun var altid i gang.

Jeg kender det alt for godt. Måske i lidt mindre målestok, men har jeg planlagt en afslapningsdag derhjemme, så er det altså rarest, hvis der først lige er ryddet op og sat en vask over. Er det et kvindesyndrom? Byd gerne ind, kære læser!

Problemet er, at hvis man altid lige skal yde først, så når man ikke altid til at nyde. Sagt i al fortrolighed – det er sket en enkelt gang, at jeg har glæder mig til at indkassere belønningen om aftenen efter at have ydet hele dagen. Ja altså, belønninger som at se en film eller læse en god bog. Men inden jeg når dertil, er jeg drattet om i dyb søvn på sofaen. ØV!

Så nu er jeg gået i skarp træning. Nyd først! På togturen hjem fra Jylland læste jeg FØRST min krimi færdig. Og først bagefter gik jeg i gang med at skrive blogindlæg. Sjovt nok var jeg mere motiveret og inspireret, end jeg plejer at være kl. 8 om aftenen.

Måske skulle jeg starte i morgen med at holde fri og så overveje, om jeg gider tage på arbejde… Nej, ikke lige i morgen. For der er jeg inviteret til Bruxelles for at holde et par foredrag. Så jeg kombinerer arbejde med lidt ferie har inviteret min kære husbond med til lidt tiltrængt voksentid.

Mange hilsner,
Trine Kolding

[tags] yde, nyde, blogindlæg, nullermand, vasketøj, oprydning, nyd først, Trine Kolding[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 27. maj 2008 i kategorien: Bloggerhverdag,Tid . Andre indlæg af

4 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. julie lindegaard  |  27. maj 2008 kl. 18:00

  Kære Trine – hvor har du evigt ret…
  Men her i Svendborg har vi en restaurant med mottoet “Du skal nyde, før du kan yde” – Hvor har de dog ret (og en god grund til at spise ude og meget lækkert”)

  Så ja, hvad med at ændre mottoet en smule?
  God tur – nyd det nu først og fremmest….

  Julie
  ps. restauranten hedder No.13
  http://andersgranhoej.dk/

 • 2. Bente Hoffmann  |  28. maj 2008 kl. 06:35

  Jeg er sikker på, at det er et kvindesyndrom, Trine! Faktisk har jeg mødt en del mænd (og delt hjem med et par af dem), som overhovedet ikke ser nullermænd og deslige. Med alderen er jeg selv blevet bedre til at ‘overse’ alt det, der burde gøres – men jeg er bestemt ikke god nok 😉

  Ang. afslapning: På mandag forlader jeg livet som selvstændig og starter i et kommunikationsjob i København. Det betyder, at jeg skal pendle 50 minutter hver vej hver dag – og jeg har lovet mig selv, at den tid ikke skal bruges på arbejde men på al den skønlitteratur, jeg ellers ikke når. Jeg ved, jeg vil NYDE det 😉

 • 3. Trine Kolding  |  16. juni 2008 kl. 19:38

  Kære Julie
  Tak for tippet! Jeg skal snart til Svendborg, så jeg vil se, om jeg ikke kan få sneget et lille restaurant besøg ind.
  Mange hilsener, Trine

 • 4. Trine Kolding  |  16. juni 2008 kl. 19:41

  Kære Bente
  En misundelsesværdig evne – fokus på det vigtige. Og hånden på hjertet: Hvad vil vi helst tænke tilbage på – et pletfrit hjem uden nullermænd, eller at vi tog os tid at nyde, slappe af, være sammen med familien etc.?
  Tillykke med dit nye job og muligheden for at en masse skønlitteratur:-)
  Mange hilsener, Trine

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: