Vedligeholdelse af netværk – også med kontor på landet

Skrevet af Trine Kolding

Tak for indlægget om fordele og ulemper ved hhv kontor i storby og på landet, Abelone.

Ja, det er Tune, jeg er flyttet til. Nærmere betegnet Tune Erhvervspark, der foruden mig består af 12 virksomheder, der repræsenterer en bred palette af brancher.

Sjældent på kontoret
Jeg genkender mange af udfordringerne omkring netværk. Selv med adresse i hovedstaden kan det være vanskeligt at pleje kontakterne, for selv om vi fysisk er tæt på hinanden, så matcher kalendrene sjældent. Især når vi er inden for en branche, hvor succesparameteren er, at vi sjældent er på kontoret, men i stedet rundt omkring i Danmark og holde kurser og foredrag.

Tæt på sparringspartner – og alligevel ikke
Den primære årsag til at jeg i sin tid skiftede til det kontorhotel, hvor jeg har haft til huse de seneste år, var, at jeg kunne dele kontor med en vigtig samarbejds- og sparringspartner. Flytningen har betydet kolossalt for udviklingen af min virksomhed, men vi har også konstateret, at vi sjældent er på kontoret samtidig. Sommetider kan der gå 3-4 uger, mellem vi ser hinanden.

Langtidsplanlægning af udviklingsmøder og netværk
Derfor har vi det kommende år kalendersat udviklingsmøder hver 3. uge. Derudover er jeg del af et par andre netværk, hvor vi mødes med jævne mellemrum for at udvikle og udfordre hinanden. Mindre, målrettede netværk med stor fortrolighed fungerer rigtig godt for mig og kan varmt anbefales som erstatning eller supplement til DUS =DirektørUdviklingsSamtaler 🙂

Og en sidste anbefaling: Netværk med rent sociale formål
Selvstændige, især enkeltmandsvirksomheder, er sjældent en del af et kollegialt fællesskab på linie med den traditionelle virksomhed, der holder julefrokost, jubilæer etc. Som nystartet var jeg så heldig at blive inviteret med i et lille netværk, hvis formål er at danne ramme om årets julefrokost og sommerfest. Vi mødes altså to gange om året med det ene formål at fejre julens og sommerens komme med god mad og alkohol i rigelige mængder. Det er fantastisk – prøv det!

Mange landlige hilsener, Trine

[tags] Tune erhvervspark, Tune, julefrokost, sommerfest, selvstændige, udviklingssamtale, udviklingspartner, sparringspartner [/tags]  

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 25. november 2008 i kategorien: Bloggerhverdag,Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: