Værdier i børnehøjde

Skrevet af Allan Ravn

Hvordan virker nedskrevet formål og værdier egentlig? En nedfældning af de værdier vi vil stå inde for og arbejde/leve efter..? Kan det overhovedet bruges?

Det virker som regel super godt når jeg i teams har fundet et fælles fodslag og dernæst efterlevet de ofte nye værdier og formål (husk dog at forny dem, for vi stå jo som bekendt ikke stille, vel 🙂 ), men min nysgerrighed omkring emnet værdibaseret målsætning, skulle stå sin prøve, da jeg valgte at tage initiativ til at lave det med frivillige trænere i en lokal fodboldklub….

Her skulle altså laves et sæt regler/værdier, som de voksne/trænerne skulle efterleve, forældrene støtte op om, og børnene (alder – 9 år) mærke i praksis…

Vi valgte at bede forældrene om at holde øje med om trænerne nu også efterlevede dette. Altså en evaluering på at efterleve værdierne, og ikke en evaluering på stillingen i den enkelte turnering.

Hvordan gik det så? Jo, til at starte med var det lidt tungt. Noget nyt skulle gøres og gamle vaner begraves. Men efter ca. 1 månederne viste resultat sig allerede. I en samlet trup på 21 spillere, havde holdet et fremmøde på 98 % til træning, fremmøde til træning og kampe fra forældre side steg også markant, og børnenes sociale kompetancer blev stimuleret. Dette viste sig især ved integreringen af nye spillere, som ikke havde det samme fodbold niveau som resten af truppen.

Den udfordring/luksus problem, som opstod var rent faktisk at der hurtigt viste sig et behov for flere trænere, på grund af det store fremmøde, og at der var spillere der var nød til at stå over fra kamp i weekenden, så alle kom til at spille.

I skrivende stund har man fra resten af årgangen (ydeligere 40 spillere) bedt om at blive integreret i metoden. Jeg skal hilse at sige at der er stor stolthed hos trænerne 🙂

Så implementering af værdier og regelsæt kan sagtens foretages hos børn. De behøver ikke være bekendt med at de findes, men husk på, at de blot kopierer de rollemodeller de er blandt!!!

God træning 🙂

Mange hilsner

Allan Ravn

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 28. august 2008 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. Abelone Glahn  |  29. august 2008 kl. 12:09

    Spændende ! Kunne du konkretisere værdierne ?
    Hvad betyder værdier i fodboldtræning ? og hvorfor medførte det, at der kom øget fremmøde båpde hos forældre og børn ? efter din mening ?

    abelone

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: