Vær altid ren og tag tøj på uden huller!

Skrevet af Abelone Glahn


(billedet kommer fra The Internet wizzard, og fåes ligefrem i t-shirts hos Bonnieboots. Tak til Karin Høgh for tippet)

Vær altid ren og tag tøj på uden huller og pletter. Vær præcis, overhold alle aftaler. Vær positiv. Husk, at dine kunder ikke bare køber dine ydelser, men også service, tryghed og aflastning.

Det er ét af de 21 råd, som det svenske freelancemagasin FrilansJournalisten, kommer med ( her i den danske oversættelse på Freelancegruppens hjemmeside)

Ikke et råd, jeg selv har tænkt så voldsomt meget over, før jeg mødte henholdsvis Ulla-Lisa Thordén, der skriver om emnet påklædning i sin bog “Sælg dig selv og tag betalt“, samt skuespilleren og underviseren Berrit Kvorning, der fortæller om den uudtalte kommunikation mellem folk, som er så vigtig at adressere.

For mig har Berrits konkrete råd pinpointet, at det ikke kan nytte at se for sutskoagtig ud, når man møder på jobbet, (mine ord, ikke hendes) også selv om man er freelancer og tror, man skal være hjemme det meste af dagen – pludselig bliver man kaldt ud, og så kan man lige så godt se OK ud.

Berrit Kvorning foreslår, at man i sit skab sætter plads af til arbejdstøj, som altid er ulasteligt, og som man kan gribe tidligt om morgenen den dag, man skal ud at holde et foredrag, og måske er lidt sent på den.
Dét har været et godt råd for mig: Jeg har efterfølgende simpelthen købt noget decideret arbejdstøj, som jeg kun bruger i arbejdsmæssig sammenhæng, selv om det måske ligner det tøj, jeg ellers går i stilmæssigt.

Det er et meget anvendeligt råd, også at se pæn ud, når man bare skal i Netto, men det er saftsuseme svært at efterleve her på landet, hvor jeg bor: Jeg sidder i mit eget kontor som er et tidligere klasselokale i den gamle skole, hvor vi bor. Her er en smule fodkoldt, og jeg har fundet et par vidunderlige gamle forede støvler, som jeg bruger hver dag i vinterperioden, når jeg skal sidde med benene stille ned på gulvet.

MEN de har kendt bedre dage. Og jeg glemmer simpelthen altid at skifte dem, når jeg går op og handler. Så selv om jeg husker at se nogenlunde ud på disse private ture, slår det næsten aldrig fejl, at de dage, hvor jeg møder en kunde eller en aktør i et af de mange projekter, jeg er med i lokalt, har jeg de grimme støvler på.
Jeg ved ikke, hvordan du læser har det, men jeg kan aldrig lade være med at kigge på folks sko, for de fortæller så meget om en.
Nå, men man er vel ikke andet end et menneske…
Det værste , der kan ske, er , at jeg glemmer at skifte støvlerne, de dage, hvor jeg skal ud at holde foredrag senere på dagen, og først opdager det på vej over Storebælt. Det ER sket !

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 19. februar 2008 i kategorien: Bloggerhverdag,Gode råd . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. Helen Martin  |  22. februar 2008 kl. 08:50

    Hi Abelone
    Thanks for the good advice – I too have found it important to look professional in my dress – but I learned it the hard way. I was wearing old jeans, a sweater that has seen better days and nails that clearly indicated that I had just nipped out for 20 minutes in the garden, when a client turned up unexpectedly. We had only communicated by email and phone and I felt that I clearly lost credibility in his eyes when he saw my attire…

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: