Tyveri af kundekartotek og emails

Skrevet af Abelone Glahn

En lille historie fra det virkelige liv: En kollega med et par ansatte oplevede for nylig, at en medarbejder, der holdt op, tog en del elektroniske dokumenter med sig, da han rejste. Han tog blandt andet en liste over kunder og en liste over pressekontakter med sig, da han rejste – for iøvrigt at starte egen virksomhed indenfor et beslægtet felt.

 Disse lister er hjerteblod for virksomheder og opbygget gennem år. Kunder, der har været arbejdet hårdt med i en del år, og fagmedarbejdere i pressen, der tager sig af lige netop et specifikt område, og som det kan tage meget lang tid at finde ind til.

Det er selvfølgelig ulovligt at medtage sådanne materialer fra en virksomhed, når man forlader den. De tilhører virksomheden. Ifølge markedsføringsloven er det forbudt at tage den slags matriale med sig, med mindre det direkte er aftalt.

Det var det bestemt ikke i denne situation, hvor tyveriet også forsøgtes skjult og senere, da det blev opdaget, bortforklaret med, at medarbejderen havde været med til at opbygge listerne selv og derfor syntes at have ret til at tage dem.

Det er en meget uheldig situation for alle parter. I dette tilfælde foregik det endog indenfor et meget lille fagområde, så overtrædelsen er rygtedes hurtigt og vil i lang tid forfølge denne tidligere medarbejder.

I den anden ende står en virksomhed, som nu har lært at gøre det meget klart, at det, der udvikles på en virksomhed i embeds medfør af medarbejdere tilhører virksomheden.

Måske har du brug for at sikre dig på samme måde.

[tags] theft, tyveri, adressekartotek, markedsføringslov [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 13. december 2007 i kategorien: Gode råd . Andre indlæg af

3 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. Morten Terf Andersen  |  13. december 2007 kl. 20:26

  Hvad er problemet? Enhver journalist har mange kontakter, der er ingen der “ejer” telefonnumre på andre mennesker. Nettet er frit, informationerne er frie. Og er din veninde så dårlig i sit fag, at han kan overbyde hende bare ved at ringe hendes kunder op? Næppe. Find julestemningen frem og drop tudefjæset.

 • 2. Lars Hedemann Nielsen  |  15. december 2007 kl. 10:50

  Jeg kommer fra en branche, hvor alt er beskyttet. Og SÅDAN skal det selvfølgelig være. Hvis man arbejder for en arbejdsgiver, er det selvfølgelig deres ejendom det man frembringer og det gælder også kontakter og lign. En virksomhed køber trods alt din arbejdskraft. Anderledes er det selvfølgelig hvis det sker i ens fritid. Men der er igen en hårfin grænse.

  Man at sige at virksomheden skal finde julestemingen frem, er lige lovligt nemt og temmelig unuanceret.

  Glædelig jul. 🙂

 • 3. Abelone » Kundelist&hellip  |  18. december 2007 kl. 16:19

  […] I det forrige blogindlæg fortæller jeg om en person, der har stjålet kundekartotek og en vigtig adresseliste ved afgangen fra et firma. […]

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: