Travle småbørnsfamilier 2

Skrevet af Trine Kolding

Tid til motion
Småbørnsforælder og tid til at dyrke sport er nærmest to modsætninger. Med lidt god vilje og en god portion planlægning er det dog muligt. For mig er motion et vigtigt sted at lade op, hente energi og samtidig holde formen ved lige, så jeg er rustet til hverdagens udfordringer.

Men hvordan er det lige, vi får tid til sport, når der er virksomhedsdrift/job, børn, indkøb, madlavning og rengøring… og nå ja, for resten, et parforhold der skal plejes? Løsningen er dobbelt-udnyttelse af tiden.

Tag cyklen noget af vejen
For nylig flyttede min familie og jeg laaangt ud af byen. Der er 10 km til nærmeste s-togsstation, og det er altså langt for en københavner:-). I stedet for at tage bilen eller bussen cykler jeg nu jævnligt til toget og tager cyklen med ind til København, hvor jeg stadig har kontor. På den måde får jeg regelmæssig motion, OG samtidig sparer jeg både tid og penge ved ikke at skulle finde parkeringsplads. Samtidig er det en genial måde at komme rundt til møder i byen på. Som regel er det hurtigere end bus og taxa.

Tag ungerne med + styrketræning
Et andet tip til at få mere motion i dagligdagen og samtidig have tid sammen med børnene: Tag dem med. Favorit-indkøbet er en kombineret cykelanhænger/klapvogn.

                       Winter Dolphin Cykelanhænger

Det er nemt at transportere børn til og fra institution etc. Vores tvillinger nærmer sig de 3 år nu og er på vej til at lægge middagsluren på hylden. Det er særlig hårdt for moderen, der har vænnet sig til middagsluren i weekenderne. Men denne tid kan nu anvendes til god træning af lår og baller: Spænd vogn inklusiv unger bag på cyklen, og drag på søndagstur. Gerne et sted med mange bakker. Tilsammen giver de en ekstrabelastning på ca. 45 kg. Det er styrketræning, der vil noget. Samtidig nyder børnene turen og at have tid til at snakke med mor. Hvis der altså er luft tilbage!

Vi ses på bakkerne,

Trine Kolding

[tags] småbørnsfamilier, travl hverdag, dobbelt tidsudnyttelse, cykelvogn, styrketræning, mikrovirksomhed, tvillinger , Trine Kolding[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 9. april 2008 i kategorien: Personlig effektivitet,Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: