Travle småbørnsfamilier 1

Skrevet af Trine Kolding

Flere af mine coacing-kunder beretter om udfordringerne ved at få familieliv, arbejdsliv og ikke mindst egen tid til at balancere. Som tvillingefamilie med to drenge på knap tre år kender vi alt til dén udfordring derhjemme. Derfor har jeg besluttet via bloggen at sætte fokus på praktiske tips til den travle småbørnsfamilie i den kommende tid.

Hvis du, kære læser, har eksempler og gode råd, er du hjertelig velkommen til at dele dem her på bloggen.

Hvad er balance? 
For og fremmest er det vigtigt at finde ud af, hvad DU forstår ved balance. Der tales og skrives meget om den berømte balance mellem arbejds- og privatliv. Men hvad vil det egentlig sige for dig?

Max. 37 timers arbejdsuge – helst mindre
For mig betyder det, at jeg højst arbejder 37 timer om ugen – gerne mindre, hvis jeg kan komme til det. Jeg holder meget af mit arbejde/virksomhed, men jeg holder mindst lige så meget + lidt til af min familie. Når jeg planlægger mit arbejde og afholdelse af kurser, har familien og jeg selv første-prioritet. Det betyder helt konkret, at jeg plotter tid til familien og tid til mig selv ind i kalenderen først. Herefter arbejde. Lyder det umuligt? Tja, selvfølgelig skal der være plads til fleksibilitet.  Hvis kunden absolut ikke kan andre dage, så finder vi som regel ud af det. Men min erfaring er, at med en god portion forventningsafstemning, så lykkes det mig oftest at planlægge kalenderen, så det hænger fint sammen med familielivet.

Mig-mig-mig: Den vigtige egentid
Tid til MIG er også vigtigt. Egentid er en stor mangelvare især blandt småbørnsforældre. Men uden tid til at lade op og være sig selv, så ender vi med at tære for meget på ressourcerne. Energien og overskuddet falder, og lunten bliver kortere. Så jeg sætter tid af/sørger for nok fleksibilitet til f.eks. motion, massage eller endda en tiltrængt lur midt på dagen (kan anbefales, hvis du arbejder hjemme ind i mellem. Det er en fantastisk gulerod til at få ordnet de kedelige opgaver hurtigt)! Det bliver ikke altid til flere timers egentid om dagen, men lidt ind i mellem har også ret. Og du bliver en meget bedre forælder/partner, når du også prioriterer dig selv 🙂 

Næste indlæg handler om, hvordan du kan dobbelt-udnytte tiden og få mere motion ind i hverdagen.

Med ønsket om en dejlig dag med god tid,
Trine Kolding

[tags]familieliv og arbejdsliv, balance, tvillingefamilie, småbørnsfamilier, forventningsafstemning, dobbeltudnytte, tid, egentid[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 7. april 2008 i kategorien: Personlig effektivitet,Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: