Tips til at finde ro i hverdagen

Skrevet af Trine Kolding

P4 Formiddag i dag handler om at finde at ro i hverdagen. Studieværterne beder lytterne dele ud af deres erfaringer og tips til at finde større ro. Her kommer en række gode råd – uprioriterede og ucensurerede:

Gør én ting ad gangen
Dette tip kommer ind på en klar førsteplads i en tid, hvor mange konstant har 117 bolde i luften. Koncentrationen er en grundforudsætning for at kunne finde ro.

Lav praktiske ting
Hermed er du tvunget til at fokusere på den praktiske aktivitet, og samtidig kan du lade tankerne flyve i deres eget tempo.

Vandreture i stilhed
I dyrehaven finder en gruppe af mennesker sammen om at finde ro i 3-4 timer, sommetider afbrudt af små refleksionsøvelser. Turen SKAL foregå i stilhed. Psykoterapeut Søsser Saerens er arrangør af vandreturene i stilhed. I sin praksis oplever hun mange mennesker med en stresset eller endog angstfyldt hverdag med stort pres. De har i stigende grad behov for ro. Gåturene handler derfor om at oparbejde et bevidst nærvær. I dagligdagen er vi hele tiden optaget af at skulle noget, levere, være noget, sige noget… Her handler det blot om at være. Og dét kan være en stor udfordring for mange, fordi mange af os har en tendens til at fylde på hele tiden i form af ting, mad, aktiviteter etc.

Læs en god bog

Håndarbejde og en martini!

I bilen på vej til og fra arbejde
En lytter siger, at det er det eneste tidspunkt på dagen, hun har for sig selv. Nyd stilheden i stedet for at lade dig irritere af køer og medtrafikanter.

Meditation
I Danfoss mediterer ca 1/3 af medarbejderne som en metode til ro og fordybelse. Virksomheden udbyder kurser i meditation og gevinsterne er tydelige: Ro og overblik, bedre prioritering, inspiration til nye idéer, innovation, større kvalitet. Derfor har Danfoss også indrettet et meditations- og afspændingsrum.

Yoga
Yoga er oprindeligt en forberedelse til meditation. Gennem yogaen finder kroppen hvile og ro. Mange finder det svært at komme i gang med at meditere. Måske er yogaen det rette første skridt for dig.

Giv dig selv en månedlig dag helt for dig selv

Lytte til musik

Havearbejde

Snup en lur

Dyrk motion

Stille-retræte
Der findes efterhånden en del steder, der udbyder stille-retræter. Hvis du ikke er skræmt at tanken om flere dage i dyb tavshed, kan du f.eks. på Sofia Mannings hjemmeside læse mere om “silent retreats”.

Find rolige omgivelser
For at finde indre ro må man også have ydre ro. Sluk f.eks. for radio, tv  og giv dig selv lov til at fordøje de mange indtryk.

Du kan læse flere gode tips på P4’s hjemmeside, hvor de gode råd strømmer ind lige nu.

[tags] ro, koncentration, meditation, yoga, vandreture, stilhed, silent retreat, danfoss [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 8. maj 2007 i kategorien: Bloggerhverdag,Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: