Tip til den selvstændige, før du fylder rundt

Skrevet af Abelone Glahn

abelonesfodselsdag

Det tyskdominerede businessnetværk Xing sendte engang fødselsdagshilsen ud på denne måde. Tænk på alle de onlineplatforme, hvor vi alligevel er registrerede med fødselsdagsdato, og som nu om dage rask væk “sladrer”, når vi runder en mærkedag. Så kan man jo lige så godt selv fortælle det , man gerne vil have lagt vægt på.

Selvfølgelig skal du fortælle, når du fylder rundt: Da jeg blev 50, var det absolut ikke velset, at man selv skrev en omtale og sendte til redaktionerne.
Jeg havde været selvstændig i nogle år og gjorde det alligevel.
I år, hvor jeg fyldte 60, var billedet vendt helt om: Jeg fik fire henvendelser fra aviser, der havde systematiseret indsamlingen af oplysninger om folk, der fylder rundt, og jeg blev bedt om selv at udfylde og uploade billeder.

Nem måde for navneredaktører at klare deres job, når det hele kan ordnes elektronisk, men også godt for mig, for så var jeg sikker på, at der kom til at stå korrekte oplysninger og et billede, jeg selv ville være nogenlunde tilfreds med. Hvis avisen så ville interviewe mig, eller bare omskrive teksten, kunne de gøre det.

Begge dele skete for mig. ( Jeg havde dog ikke lige regnet med overskriften “Faglig blæksprutte”…)

Jeg ser  avisernes gør-det-selv-metode som dels et udslag af, at vi nu teknisk kan gøre dette, og dels at meget navnestof ikke længere laves af dem, der har været på bladet i 50 år og kender alt og alles baggrund (og så er der endnu en faktor: tidnød).
Men hvordan kommer man så i den liga, der omtales? Ja, det gør man selvfølgelig ved at lave noget godt i sin virksomhed, og det går jeg ud fra, at I, mine læsere, gør, inklusive dig! Jeg tror bare også, at det er nødvendigt at skubbe lidt på selv, så derfor er mit tip at begynde at sende ind til redaktionerne, når du fylder 30, 40 eller 50, alene for at gøre opmærksom på, at du eksisterer.
gør det i god tid, gene en måneds tid før, så har redaktionen mulighed for at beslutte, om der skal ske yderlgiere, ellr indhente et tidssvarende foto ( hvis du altså har glemt at vedhæfte det portræt, du gerne vil have, de bruger, og som selvfølgelig er frikøbt.
PS: Denne hemmelighed kan selvfølgelig også deles af dem, der ikke er selvstændige, men som finder det relevant at blive omtalt ved den runde fødselsdag.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 3. august 2015 i kategorien: Markedsføring,Sociale medier . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: