Teamplayer?

Skrevet af Allan Ravn

En fantastisk vinterferie er overstået. Ingen brækkede ben eller arme, og hvis jeg selv skal sige det, så blev jeg egentlig ret god på slalom bakken…….

Den relativ lange køretur (ca. 14 timer) var intet problem, og jeg kunne rent faktisk godt huske nogle ret irriterende børnesange, som jeg lystigt delte med mine sønner. Min hustru derimod var ikke helt så begejstret for min sangstemme 🙂

Alt i alt meget fint det hele, og oven i hatten fik jeg (helt gratis) foræret 7 dages intensiv “undervisning” i hvordan folk reagere og arbejder i teams.
Vi havde nemlig valgt at holde ferie “sammen” med 4 andre familier. Vi havde hver vores lejlighed, men i sammen intime komplekt. Der var ikke længere end 5 meter mellem hver famile. Samlet et team på 20 personer i alderen 5 – 50 år.

At se hvordan hver enkel person i den grad viste sit sande teamansigt, var fuldstændigt forrygende. Nogle træk sig tilbage i flokken, nogle kunne ikke få nok af al det sociale, nogel lavede intriger, nogel reddede trådene ud igen, nogle observerde intet, andre skabte relationer på tværs af alle grupperingerne, de gode skiløbere havde lige pludselig et fælleskab, og de mindre gode havde også deres fællesskab (dog ikke så højt i ski hirakiet…..:))

Efter 3 dage var det som at være på en øde ø, med mennesker man ikke rigtigt kendte, og alligevel vidste rigtigt meget om?? Og det mest bemærkelsesværdige af det hele var, at så snart vi havde forladt færgen i Rødby på vej hjem, i hver vores bil, og satte direkte kurs mod ligusterhækken og den nystrøget skjorte, så ændrede hele teamet sig igen. De smsér der blev sendt var knap så begejstret i tonen, og hastighedne på bilerne blev sat betydeligt op……ny var det fan… tide til at komme hjem og være sig selv igen 🙂

Som tidligere professionel fodboldspiller og igangsætter af adskillge virksomheder, kommer team dynamikken ikke bag på mig, men det som slog mig denne gang og som jeg betragter som min “gratis undervisning” var det spørgsmål som jeg blev ved med at søge svar til: Kan man optimere en ferie, som man søger at optimere virksomheder, ved at klarlægge målsætninger, forventninger og værdisæt (altså, hvad er vigtigt for mig på denne ferie)????

Svaret som jeg nåede frem til, var, at selvfølgelig kan man rent praktisk foretage denne manøvre, men hvad betydening vil det få? Er vi så trætte af målsætninger, planer, delmål, værdiafklaringer og budgetter i vores arbejdsliv, at vi simplethen har brug for den feriestruktur som bedst kan beskrives med….. mental KAOS?? Lovligt at ændre karakter, leve med lidt mere passion end normen ellers tillader…? og bare “slappe af” Det morsomme ved det hele er at den måde som vi spiller matador på er rent faktisk også den måde vi anskuer vores egen økonomi på….Så mon ikke om den måde vi holder ferie på med andre, er den sande måde vi er på i et team??

Så hvis du vil kende dig selv som teamplayer, tag på ferie med andre.

God fornøjelse!

Allan

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 26. februar 2008 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: