Tør det smil af!

Skrevet af Allan Ravn

Forleden var jeg en tur i min lokale fakta butik. Her overhørte jeg en samtale mellem kassedrengen og en kunde.

Kunden, “hvor er det dejligt at du altid er så smilende og frisk! “

Kassedrengen, “tusind tak, mit gode humør har desværre været årsag til lidt problemer på sidste”

Kunden, “hvordan det?”

Kassedrengen, ” jo, du ved at jeg altid er glad og frisk og gerne sender kunderne afsted med en lille kommentar eller hilsen…, men forleden kom der en anoným klage fra en kunde, der var træt af mit store smil og kække bemærkninger, hvilket gjorde at jeg måtte til alvorligt møde med chefen…!”

Kunden, “Det lyder vanvittigt…du må endelig ikke holde op med at smile, for så holder jeg op med at handle her 🙂 det kunne være jeg skulle sende sådan en bemærkning til din chef 🙂 Ha en god dag!

Kassedreng, “jo tak, og i lige måde!”

Denne sekvens fik mig til at tænke på en samtale jeg havde før jul med en af mine gode venner. Hun havde lige sagt op og var, selvom det var hendes egen beslutning at forlade firmaet, lidt rystet. Jeg spurgte hende hvad der var årsagen til hendes beslutning? og jeg forventede nok et standard svar, såsom, ikke tid nok med børnene, ikke penge nok i lønposen, for lang transporttid osv osv…. men nej, hendes svar var guld værd.

Hun svarede, “Jeg fik at vide af min chef at hun gerne så jeg ikke var så glad, smilende og grinende hele tiden”

Min vens chef havde valgt at bede om mindre glæde, mindre trivsel og helst ikke så meget grin!!!! og gud ved hvad man så får??

Kan det virkelig passe at der findes mennesker der hellere ser ligegyldighed, monotomi og stilhed på arbejdspladsen, fremfor sjov, glæde og tilfredshed???

Åbenbart!

Jeg sagde til min ven, at jeg var stolt over at kende en der ikke vil sætte sig tilfreds med middelmådighed, men derimod træffer et valg om et liv på solskinssiden! og tage konsekvensen af sine valg (i dette tilfælde at stå uden job og sikker indkomst)

Det er ikke selve beslutnigerne vi træffer eller de valg vi skal tage, men derimod det at forstå konsekvenserne, og agere i dem, som rigtigt definerer os som mennesker.

Hvordan vil du defineres som menneske?

Mange hilsner

Allan

P.s. Min ven fik nyt job 14 dage senere, med bedre løn, større ansvar og udfordringer, og kortere transporttid!!!

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 5. februar 2008 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: