Stor succes med BusinessBrunch

Skrevet af Abelone Glahn

Den føromtalte Business Brunch og nytårskur blev en stor succes – vi mødtes 63 virksomheder og fik et godt foredrag af Peter Lind Nielsen om, hvordan man skriver aftaler med hinanden, og bagefter var der businessdating som på speed – på 20 minutter nåede man at tale med 10 mennesker, hvis man altså overholdt tiden 🙂

Det principielt vigtige ved denne brunch var, at det var første gang, man på forholdsvis uformel og dog faglig vis mødte,  nye og gamle virksomheder, små og store.
Hvis et udkantsområde – som vi jo bliver kaldt på Lolland og Falster – skal overleve og vækste, er det vigtigt , at også lokale lærer at bruge hinanden.

Fleksibel arbejdskraft lige for næsen af jer
Den bevidsthed havde de små virksomheder helt tydeligt, for dem var der flest af, men de lidt større udeblev.
Det overrasker mig ikke, men det skuffer ( “Mor er ikke vred, Mor er skuffet”).

For der er så mange muligheder for vækst for begge parters vedkommende, at det er synd, de større ikke dukkede op – i finanskrisetider, recession og på samme tid innovative tider er det vigtigt, at man ser potentialet i nogle af mikrovirksomhederne, der har præcis den kompetence, der skal til for at en større virksomhed kan vokse – det gælder for eksempel interim managere, det gælder databasespecialister, det gælder kommikationsfolk, der ikke skal fastansættes, men løse ad hoc opgaver.

Også en chance for det offentlige
Blandt deltagerne var også en række kommunale ansigter – og dette var en stor glæde, for også offentlige instanser skal huske, at de kan vælge freelancere, præcis ligesom det private erhvervsliv kan vælge freelancere. Det offentlige glemmer engang imellem at se sig selv som arbejdsgiver også for vores type mikrovirksomheder.

Og hvis en kommune har en ambition om at gøre noget erhvervsrettet for at fremme mikrovirksomheder – hvilket man for eksempel gør her på Lolland Falster, hvor jeg bor – så må man også lade handling følge ord og sørge for, at det offentlige bruger mikroer.

Men, Rom blev ikke drukket på en dag, og der kommer et nytår efter dette, så velkommen næste år til brunch – og lidt mere sparring.

Tilføjet 25.01.09:

Her er artiklen om arrangementet i Erhvervsrådets eget nyhedsbrev.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 21. januar 2009 i kategorien: Bloggerhverdag,Mikrovirksomheder,Skarpe skud . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: