Stjæl gerne ideen om Nytårskur som dating-lejlighed

Skrevet af Abelone Glahn

Nytårskur som business dating

I morgen  tidlig skal jeg til noget, jeg glæder mig til: En Nytårskur med businessbrunch i Nykøbing Falster.

GAB, siger du.

Men baggrunden for denne brunch, hvortil der nu er 63 tilmeldte, hvilket er et pænt stykke over det forventede, er interesant, og måske spændende at lære af:

Som flere af læserne ved, er jeg dybt engageret i Mikronet.dk, et netværk for selvstændige mikrovirksomheder. Halvdelen af deltagerne bor på Lolland og Falster, resten rundt om i landet. Vi er over 400 deltagere i det gratis netværk.

Jeg er ofte meget interesseret i dem, der bor på LF, fordi jeg selv bor der.
Det har undret mig meget, at der ikke er så stort kendskab til mikrovirksomheder fra det mere etablerede erhvervslivs side.
Det har undret flere: På Mikronets blog har en af deltagerne blogget om dette forhold, og hun konkluderede, at der simpelthen mangler et sted, en begivenhed, et forum, hvor man kunne mødes og se hinanden an:

Især de etablerede virksomheder har brug for viden om, hvilke opgaver de kan lægge ud til mindre virksomheder, og hvordan et samarbejde kan fungere, uden at den pågældende iværksætter behøver at være ansat og fysisk sidde i virksomheden.

Samtidig skal de etablerede virksomheder lære at tænke i opgaver frem for stillinger.

Iværksætterne har generelt brug for mere synliggørelse. Ikke kun som enkeltvirksomheder, men som en gruppe af mulige samarbejdspartnere.

Samtidig er der desværre en holdning blandt flere af de adspurgte etablerede virksomheder om, at iværksættere ofte ikke er dygtige nok, ikke kan levere til tiden, overholde aftaler mv. Jeg skal ikke kunne sige, om det er et reelt problem eller blot løse rygter, men det er under alle omstændigheder et problem i forhold til at skabe et samarbejde.

Indllægget fik et par stykker fra Mikronet til at kontakte Erhversrådet for at handle!
Mikronet havde i forvejen puslet med en plan om at lave en nytårskur, så vi kunne møde hinanden og se, hvilke nye virksomheder, der er dukket op i årets løb, men nu udvidede vi sammen med Erhvervsrådet ideen til også at omfatte en business dating.

Så i morgen står jeg på en restaurant i Nykøbing, midt i æg og bacon , og skal styre en dating mellem en række virksomheder, der msåke kan få nytte af hinanden.

Det er lykkedes også at få flere offentlige virksomheder med, og hvis det bliver en succes, kunne jeg da godt forestille mig, at den blev gentaget næste år.

Vi har også sørget for et fagligt indlæg, idet Peter Lind Nielsen, der har skrevet Mikrobogen “Har vi en aftale” kommer og fortæller, hvordan man skruer en god samarbejdsaftale sammen.

Der er nu noget over nytårskur – vi mangler bare lige champagnen i morgen, men kaffe kan vel gøre det.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 15. januar 2009 i kategorien: Bloggerhverdag,Gode råd . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. Abelone » Stor succ&hellip  |  21. januar 2009 kl. 21:30

    […] føromtalte Business Brunch og nytårskur blev en stor succes – vi mødtes 63 virksomheder og fik et godt foredrag af Peter Lind Nielsen om, […]

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: