Statistik som tidsfordriv

Skrevet af Abelone Glahn

Jeg sidder i øjeblikket og skriver færdigt på min næste bog “50+ og nystartet” om at starte selvstændig virksomhed efter at have rundet det halve århundrede. Til den skal jeg bruge en del statistiske oplysninger og er derfor meget inde på Danmarks Statistik, der stiller alskens oplysninger til rådighed gratis.

Her går der virkelig gang i overspringshandlingerne hos mig, for hvor er det sjovt at læse! Der er særlig to features, som gør, at jeg griber mig selv i at opdatere siden igen og igen, for at få nye oplysninger frem. Den ene er feltet “Vidste du, at …” , hvor der kommer helt syrede oplysninger, selvfølgelig baseret på fakta:

Vidste ud , at hver niende person med en indtægt på over 1 mio. kr. om året er en kvinde? I alt havde 31.800 personer sidste år en indkomst over 1 mio. kr

Nej, det vidste jeg ikke lige, men det anede mig såmænd nok, at det var så langt nede.

Eller:

Vidste du, at vi i gennemsnit pr.indbygger brugte 17 kg æg i 2006? De økologiske æg udgjorde 1,4 kg.

Næh, det vidste jeg nu heller ikke lige, men det gør jeg så nu. Oså opdaterer jeg lige siden igen for at få en ny lommeuldsviden. Det smarteste er selvfølgelig at gå til deres Statistikbank.

Den anden feature er en quizz.

Tror du at:
Ca. 130.000
Ca. 160.000
Ca. 190.000
mennesker besøgte Danmarks Akvarium i 2006?

Have No idea. Skyder på 190.000

Forkert!
Ca. 160.000mennesker besøgte Danmarks Akvarium i 2006.

162.000 mennesker besøgte Danmarks Akvarium i 2006. Det var en stigning i besøgende på over 10.000 fra året før.

og så er der en præcis henvisning til en bestemt side i Statistisk årbog 2007.

Jeg er vild med den slags…….men nu må jeg tilbage til manus.

[tags] danmarks statistik, tidsfordriv, 50+, overspringshandling[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 5. juni 2008 i kategorien: Gode råd . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: