“Ställ inte påsarna vid dörren!”

Skrevet af Abelone Glahn

Välkommen till min blog – och min nya bok! Som författare är det en särskild känsla att packa upp sin nya bok ur kartongen som förlaget sänt ut. Lukta på den (jo då, böcker doftar gott), vända och vrida på den, läsa på baksidan och öppna och läsa lite här och var. Känna igen de egna tankarna och orden, som nu inte längre går att ändra på. Boken är klar att presenteras för dig, kära läsare.

Ibland frågar människor mig när jag hinner skriva eftersom jag har en tämligen full kalender. Sanningen är att jag alltid längtar till min Mac för att kunna skriva ned allt som jag upplever som företagare, säljcoach och talare. Att gå upp riktigt tidigt en sommarmorgon och sätta mig vid datorn med utsikten över en blå havsvik och börja skriva – mmmmm.

Ibland känner jag mig som en humla som flyger mellan blommor och pollinerar, d v s jag lyssnar på alla jag träffar och berättar ofta deras historier för andra. Så mycket man kan lära sig genom att lyssna ordentligt… Framförallt behöver jag inte göra alla eventuella dumheter själv, det är mycket intressantare att höra vad jag ska undvika. Lägger man sedan samman det med alla erfarenheter jag hunnit med under åren, växer det fram en och annan bok.

Ett exempel på det är “Sätt Pris På Dig Själv”. Boken är ett kärleksarbete, en hyllning till dig som tagit steget att bestämma över din egen verklighet och framtid.

När jag var liten sade alltid min mormor att man “inte skall ställa påsarna vid dörren”. Det betyder i korthet att man inte ska vara överdrivet blyg att visa sin egen förmåga. Låt mig nu lägga till en sak, kom ihåg att ta rätt betalt också!

Och det är det som min nya bok handlar om.

Hör gärna av dig och berätta om dina egna erfarenheter i din säljarroll. Kanske hamnar din historia i min nästa bok? “

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 27. februar 2007 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

2 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. Johannes Madsen  |  19. marts 2007 kl. 10:36

  På dansk hedder det at man “ikke skal sætte sit lys under en skæppe”. Det er jeg enig i.

  PS: Derfor burde du måske skrive hvad bogen hedder 😉

 • 2. ulla lisa  |  19. marts 2007 kl. 19:16

  Hej Johannes,
  Så bra att vi är eniga!
  Och boken heter alltså “Saet pris på dig selv – sådan saelger du dit saerpraeg”, i dagarna publicerad av Börsen Mikro. Din kommentar är värdefull, eftersom jag helt felaktigt utgick från att alla kommer in på bloggen via Börsens Förlag…
  Tack för den kommentaren! U-L T.

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: