Smuglæs indledningen i “Fra biks til business”

Skrevet af Karen Lumholt

Denne bog er til dig, der vil udvikle din selvstændige virksomhed fra at være en ydmyg biks hjemme i baghaven eller på et kontorhotel til en blomstrende forretning, der giver dig råd til at tage fri og nyde livet, tage på efteruddannelse eller købe dig til noget mere hjælp.
Måske arbejder du alene – måske er I to eller tre, der arbejder sammen. Det afgørende er, at du nu vil skifte gear i din forretning, rykke en klasse op, arbejde mere målrettet og tjene flere penge. Du vil måske outsource mere af det, du ikke selv kan eller vil. Du vil måske investere i nye, spændende projekter, eller du vil have overskud til at gå mere målrettet efter det, der var din egentlige ambition med at starte forretning.
Måske vil du gerne blive i baghaven eller i kontorfællesskabet, fordi du har det rart der. Men du vil have større omsætning, nye samarbejdspartnere og udvikling, der fører dig nærmere dine mål.
Måske overvejer du at tage springet fra at være lille til at være en større virksomhed – enten i form af ansatte eller partnerskaber. Det kan også være, at din virksomhed har været en hobby eller bibeskæftigelse. Nu vil du kunne leve af den og leve godt.
Du vil have flere eller større kunder, du vil være synlig, markedsføre og sælge dig selv. Du vil kort sagt være mere professionel.
Bogen er skrevet til kvinder, fordi kvinder har nogle særlige udfordringer som selvstændige. De er veldokumenterede, som du kan se i kap. 2.
Kvinder er generelt mere ydmyge, når de skal fortælle, hvor fremragende de er. Mere tilbageholdende med at tage deres pris. Gode til netværk, men ikke så gode til at bruge deres netværk forretningsmæssigt. Kvinder er kort sagt ikke lige så gode som mændene til at tjene penge.
Men så er det også vigtigt at fremhæve, at vi som kvinder også har en række veldokumenterede fortrin som selvstændige.
Vi er velforberedte, når vi starter virksomhed. Vi har som regel en god faglig uddannelse og erhvervserfaring, når vi gør det. Vi holder omkostningerne nede og vokser støt og roligt. Vi er gode til innovation, tænker i målgrupper og tager afsæt i konkrete behov i vores omgivelser, når vi udvikler produkter. Fortrin vi skal blive bedre til at udnytte.
Mange kvinder oplever, at den iværksætterrådgivning, de tilbydes, er målrettet den traditionelle iværksætter af ingeniørtypen. Derfor finder kvinder sammen i netværk, hvor de giver hinanden svar på de spørgsmål, kvindelige iværksættere stiller. For mange er kvindenetværk et uundværligt sted at hente støtte og opbakning. Men der kommer et tidspunkt, hvor det er klogt at søge råd andre steder, dels hos de professionelle rådgivere, dels hos de ”tunge drenge”, M/K – dem, der ikke ligner selv.
I bogen her finder du inspiration til, hvordan du kan udvikle dit netværk, blive bedre til at tjene penge og gå mere målrettet efter det, du vil med din virksomhed.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 9. november 2008 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: