Smart at være selvstændig – også uden ferie?

Skrevet af Julie Lindegaard

En ny undersøgelse i Børsen viser, at det er blevet smart at være selvstændig.

“På en prestige-skala fra 1 til 10 giver danskerne 7,5 point til de selvstændige, som dermed indtager arbejdsmarkedets populæreste plads foran både private og offentligt ansatte,” står der om undersøgelses resultat.

Og godt nok er det prestigefyldt med en karriere som frue i egen virksomhed – men en anden undersøgelse viser samtidig, at ledere og selvstændig ikke holder ferie fra jobbet – de er nemlig til rådighed på mobiltelefonen hele ferien, og mange tjekker mails og løser små-opgaver i den periode, der skulle bruges til at lade op.

»Jeg er selvstændig, så jeg slipper aldrig helt jobbet. Min mobil er åben, idet jeg er nysgerrig. Så jeg kan ikke lade være med at holde mig i kontakt med firmaet, siger direktøren Henrik Dam Jespersen fra Hurup Møbelfabrik til Erhvervsbladet.

Men det kan være en farlig strategi.
»Ved at arbejde på sin ferie risikerer man stress og udbrændthed på længere sigt, idet man ikke kommer ned i gear. Derfor er det bedste at glemme alt om arbejde på sin ferie,« siger arbejdsmiljøkonsulent hos Lederne, Sine Tønnesen.

Hvordan holder du ferie – tjekker du emails for at undgå de store bunker??

Og hvorfor er livet som selvstændig prestigefyldt – er det fordi det giver prestige at arbejde meget???

I virkeligheden synes jeg, det er langt mere beundringsværdigt, når selvstændige og ledere tør stå ved, at der skal være plads til opladning.
Og det er jo de færreste af os, der ikke kan undværes – ihvertfad for et par uger. Derfor: Lindegaards lukker uge 29 og 30. (Men som ansvarlig tjekker jeg nok alligevel emails og svarer telefonen..ind imellem.)

God ferie.

istock_000006120759xsmall.jpg
[tags]Børsen, erhvervsbladet, sommerferie, selvstændige, stress, Julie Lindegaard, Lindegaards [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 8. juli 2008 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

2 kommentarer Skriv kommentar

  • 1. julie lindegaard  |  14. juli 2008 kl. 08:34

    test

  • 2. Abelone » Kvinder b&hellip  |  18. august 2008 kl. 07:53

    […] hjem fra ferie – de fleste starter i dag: Apropos diskussionen om ferie, som Julie rejste i et andet blogindlæg. Dette er sakset fra DR-nyheder forleden: Kvinderne vil være de mest udhvilede, når sommerferien […]

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: