Smålandsøernes blog tiltrækker nye beboere

Skrevet af Abelone Glahn

– Jamen, dét er der jo uendelig mange muligheder i!  Sådan tænkte Anne Moloney fra Fejø, da hun på et arrangement i den lokale afdeling af iværksætternetværket Morgendagens Heltinder første gang hørte om blogs. Nu driver hun selv flere af slagsen, blandt andet en privat som haveentusiast og en gruppeblog, der præsenterer samarbejdet mellem de tre øer Femø, Fejø og Askø, i Smålandsbloggen

– Smålandsbloggen åbner ikke alene et vindue ud mod verdenen, men hvad der er lige så vigtigt, den åbner et vindue mod hinanden – for vi kender ikke nødvendigvis hinanden så godt på de tre øer, selv om vi er naboer.

Bloggen åbnede 17. marts og er finansieret gennem støtte, som Anne Moloney og de øvrige aktører har søgt. Hjemmesiderne, som hver af øerne også driver, samt den fælles blog, bliver i efteråret suppleret med et nyhedsbrev.

•-         Det er vigtigt, at vi som små lokalsamfund er dygtige og rigtig fremme i skoene, når vi informerer om livet på vores øer, fortæller Anne Moloney.  – Bloggen havde fra starten over 100 besøgende om dagen, og nu er vi oppe på 200 besøg om dagen.  7 ud af 8 kommer direkte fra Fejøs hjemmeside, hvor vi har lagt en oversigt over de seneste fem indlæg på bloggen. Mange af dem, der er endt med at flytte herned, siger, at en væsentlig årsag har været, at man på nettet har kunnet se, hvor aktivt et område det er.

•-         Vi har ikke kun halm i træskoene, smiler Anne Moloney: – Vi har mange erhverv på øerne, og der foregår en masse, som vi skal fortælle om, så vi kan imødegå de helt urigtige forestillinger om at bo på en ø. Webloggen følger aktiviteterne på en anden måde end en fast designet hjemmeside.
Undervisning i blog

Gruppen, der står bag initiativet har dog erkendt, at det er ikke alle, der kan blogge. De har derfor bedt forskellige om at blogge inden for særlige kategorier, så bloggen fra en læsersynsvinkel er interessant.

•-         Den store udfordring er at få flere aktive brugere, som tror på, at det de skriver, kan have interesse for andre mennesker, og få dem til at overkomme tekniske problemer og blokeringer overfor billedoplægning. Vi har netop fået 10.000 kroner fra Danske Banks Initiativpuljer til at køre ø-kurser i samarbejde med LOF for at kunne kvalificere folk til at bruge disse medier, og undervisningen går i gang til efteråret.

Læs mere her: http://www.smaalandsbloggen.dk/

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 27. juli 2007 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: