Skriv selv de gode historier

Skrevet af Julie Lindegaard

Der er mange måder at fortælle de gode historier på – en af dem er ved at skrive dem selv. Hvis du bor i Syd- eller Sønderjylland kunne det være, du skulle tage et kig på JydskeVestkystens nyeste tiltag – 13.000 har allerede gjort det og har meldt sig under fanerne som “lokaljournalist”, der skriver de gode historier. JydskeVestkysten kalder det borgerjournalistisk.

Måske kunne det være et sted at fortælle dine egne gode historier.

Der er ikke plads til annoncer, reklamer og produktnyheder – JydskeVestkysten er altså på jagt efter de gode historier.
Chefredaktøren siger til Business.dk:
”Vi har et kodeks, og det er vigtigt at rygte det, så det ikke kører ud af et sidespor. Vi vil ikke have kommercielt indhold, direkte nonsens eller at folk er for grove i munden. Vil ikke have en ond tone.” siger Mikael Kamber. Han oplyser at 80 pct. af indlæggene i dag er af den ”rigtige” type.

Men han glemmer at fortælle, hvad den “rigtige” type er. Det vil jeg gerne give et par bud på her:

Den gode historie indeholder følgende elementer:

Aktualitet
Væsentlighed
Identifikation
Sensation

For nemheds skyld danner forbogstaverne AVIS – og er de fire grundkriterier journalister udvælger historier efter. Der er også kriterier som konflikten (eksempelvis den store med den lille) og den gode personlige historie, som lottomillionæren, der uge efter uge pirrer vores nysgerrighed. Den gode personlige historie kan identificeres ved, at den får os til at tænke: Bare det var mig…. Eller Godt det ikke er mig.

Prøv at se på din virksomhed udefra. Hvad er det folk husker om din virksomhed og fortæller videre – at I er gode til at ansætte folk, der er ved at falde ud af arbejdsmarkedet, at I løber i arbejdstiden for bedre helbred, at I gør noget ingen andre kan, eller at I har fået nye anerledes opgaver i hus?

Hvor er dine gode historier?

Læs hele artiklen om borgerjournalistisk

[tags] JydskeVestkysten, Borgerjournalistik, medieomtale [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 27. marts 2008 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: