Skriv flydende – skriv i flow – lad ordene strømme

Skrevet af Abelone Glahn

Skriv i toget - det giver et fantastisk flow
Jeg er i gang med min næste bog. Surprise….
Den handler denne gang overhovedet ikke om selvstændige, men om tvillinger, min anden passion. Og jeg har netop været i Tyskland for at interviewe en til bogen:

På vejen havde jeg masser af tid til at skrive, og det at sætte sig ved PCen i det ingenmandsland, som en sådan tog-rejse udgør, giver fantastisk rum til at skrive fuldstændig, som det falder en ind. Desværre sidder man virkelig dårligt, men jeg fik skrevet i flere timer i træk.
Hvordan ved jeg det? Jo, fordi jeg har et “gymnastikprogram“, der fortæller, når jeg har arbejdet uafbrudt i 30 minutter og bør tage mig en pause. Jeg véd, jeg slog det fra tre gange – før mit batteri på PCen løb ud.

FLOOOOOOOW
Nå, men dét, jeg oplevede under skrivningen, var det ultimative kick, som jeg går efter, når jeg skriver – nemlig at komme i flow. At skrive totalt uden stop, lade det hele flyde ned i tasterne, og glemme alle rettelser etc.
Det er nemlig ret nemt, når man kører i tog, blandt andet fordi det at rette er dødbesværligt, når man sidder på sit snævre sæde og ikke har plads til en mus.
Den anden smarte ting, når man skriver i et tog, er, at jeg altid sætter skriftstørrelsen ned, så sidemanden ikke kan se, hvad jeg skriver. Det rager jo ikke naboen, og da jeg alligevel flowskriver, kan det jo nærmest også være ligemeget, om jeg selv kan læse det.

Jeg fik skrevet ret meget som kladde til bogen. og hvis du aldrig har hørt om flowskrivning før, vil jeg gerne anbefale at afprøve det.
Prøv det selv, eller gå på kursus i det eller læs bogen Flowskrivning.

Lær det selv!
Jeg har været på et længerevarende kursus i flowskrivning hos specialisten i skriveprocesser, forfatteren Bo Skjoldborg. Det har været en udsøgt fornøjelse og meget lærerigt. Jeg vil gerne anbefale at tage et sådant kursus for at få gang i skriveriet. Bo holder nogle kortere kurser, og et af dem er ganske snart i oktober:
Weekendkursus i flowskrivning den 3.-4. oktober

Bo Skjoldborg har begået en rigtig god artikel om at power write.
Den har jeg nydt meget, fordi den giver et godt indblik en en skriveproces, jeg i hvertfald ikke så tit giver en ekstra tanke.
Her er de opsummerende punkter, som man gør klogt i at læse nærmere om i selve artiklen:

1) Diagnostiser skriveforhindringen – og løs problemet
2) Planlæg din arbejdstid – skriv den mulige tekst
3) Planlæg indholdet – lav en disposition
4) Lav en uformel plan
5) Formuler kernen – eller skriv dig frem til den
6) Skriv frit og undersøgende – fx nonstop – og brug cut up
7) Skriv lidt langsommere – men undersøgende
8) Brug Brief Daily Sessions – men modvirk overspring
9) Fasthold tålmodigheden – modvirk negativ tænkning
10) Pas på deadlines og stress – og få hjælp

[TAGS] FLOWSKRIVNING, BO SKJOLDBORG, FLOW [/TAGS]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 9. september 2009 i kategorien: Gode råd . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: