Skal kvinder sidde blødere end mænd?

Skrevet af Abelone Glahn

Om ti dage udkommer bogen Rum til at arbejde – sådan skaber du de rigtige rammer.
Den handler om, hvordan du som freelancer, fri agent eller mikrovirksomhed kan skabe de rigtige mentale – og fysiske rammer, så du kan få ro på bagsmækken til dit daglige virke. Altså til at passe og udvikle dit arbejdsområde, så det både er meningsfuldt, sjovt og rentabelt.

Hvorfor skrive en bog om det? Hvor svært kan det vel være? Vel, egentlig ikke særlig svært. Men problemet for mange af os med mikrovirksomheder er, at vi ikke får skabt de rigtige rammer, kigget de eksisterende efter i sømmene fra tid til anden eller simpelthen overser nogle områder, der kan være kritiske for, om vi lykkes med vores virksomhed. Og så kan konsekvenserne være uoverskuelige.
Hvis vi HAR fået musearm, HAR fået stjålet den ikke-forsikrede arbejdscomputer, ER blevet stressede eller HAR mistet arbejdsglæden osv. osv., kan det med at være selvstændig godt gå hen og blive en rigtig træls affære. En affære uden morskab eller økonomisk overskud. Så ligesom du sikkert løbende udvikler og vedligeholder dit forretningskoncept, vil jeg anbefale, at du tager stilling dine rammer – før de rammer dig.

Sidder du godt?
Tag nu noget så simpelt som din kontorstol. Du giver den sikkert ikke megen opmærksomhed i det daglige, men den er OGSÅ en del af rammen om dit arbejdsliv. Har du skruet på din stol i dag? Støtter den dig, hvor den skal? Der er jo ingen grund til at vente, til du HAR fået ondt i ryggen – men det er desværre ofte først da, at vi opdager, vi har siddet rigtig skidt – og begynder at justere hist og pist på stol og vaner.

Kvinder skal sidde blødt
I Jyllandsposten lørdag den 29/8 læste jeg, at der nu er udviklet en kontorstol designet specielt til kvinder. Det er det danske firma M & O Design, der står bag, og stolen har fået navnet Lady Fitness Kontorstolen. Den ser nu ikke umiddelbart specielt feminin ud at dømme efter billedet i avisen, mørkeblåt betræk, sorte armlæn og fod. På websitet er den dog vist med et orange betræk med mønster. Den ligner heller ikke en maskine nede fra træningscentret. I bund og grund ligner den en typisk kontorstol, men den er nu heller ikke et redskab til gymnastiske øvelser.
M & O Designs salgschef fortæller i artiklen, at stolen til gengæld tager højde for, at kvinder har brug for at sidde blødere end mænd (!), for mere støtte i lænden og for mere bevægelighed i sædet. Mænd kan dog også godt bruge stolen, hvis de altså vejer under 110 kg, for mere klarer det særlige fjederprincip alligevel ikke.

Markedet vrimler med kontorstole – de fleste tager ikke hensyn til, om du er mand eller kvinde, men der skulle nok være noget for enhver ryg, bag, smag og vægt. Og den første cradle-to-cradle (C2C) kontorstol har også set dagens lys. Det vil sige en kontorstol, som udelukkende består af genbrugelige materialer.

Livskvalitet
Her kan du se min egen ikke synderligt ergonomiske søndagsarbejdsplads med en stol, der ikke just giver god siddekomfort, men som til gengæld – for en kortere stund! – befordrer masser af livskvalitet. Jeg glæder mig til at blogge med dig over de næste måneder. Både fra en pind af en stol i haven og fra min temmelig konventionelle stol på mit kontor.

Søndagsarbejde

[tags]ergonomi, siddestilling, lady fitness, kontorstol, C2C[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 31. august 2009 i kategorien: Kontoret . Andre indlæg af

3 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. Claus Ovesen  |  31. august 2009 kl. 14:30

  Kvinder skal sidde blødt.

  Vi er agenten på den nævnte stol og mærker en stor interesse fra alle brancher, også indenfor sundhed og velvære virksomheder.

  Lady Fitness stolen er udviklet igennem 3 år i Tyskland, hele ideen er at begynde en ny generation af sundheds møbler til kvinder og mænd.

  De er startet med stolen til kvinder, fordi kvinder i flere tilfælde tænker mere over deres eget helbred, end mænd gør. Men dette vil sikkert ændre sig de kommende år.

  http://www.m-o-design.dk

 • 2. Ib Ravn  |  31. august 2009 kl. 20:29

  Godt sagt: “Tag stilling til dine rammer – før de rammer dig.” Lige nu sidder jeg ad helvede til på en høj, stiv, pseudoklassisk stol ved en minimal skrivepult på mit hotelværelse på Scandic Plaza i Århus. Værelset er såmænd ellers top i orden, men siddemøblet her er ca. lige så dysfunktionelt som Britney Spears’ familieliv. Skal indkøbere på hoteller ikke lige til at tænke på folk, der arbejder mange timer på værelset foran en laptop?

 • 3. Pia Jønsson  |  21. oktober 2009 kl. 13:55

  Det taler for, at også mænd skal sidde blødt! Eller i hvert fald for, at også hoteller er nødt til at indtænke gæsternes behov for komfortable arbejdspladser, når de indretter hotelværelser. Det kan være en kritisk faktor for, om de bliver besøgt.

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: