Seriøse tanker + lidt humor

Skrevet af Trine Kolding

På vej hjem fra en workshop i Esbjerg sidder jeg i toget og funderer over, hvordan livet som selvstændig har formet sig siden.

Ligesom i mine lønmodtagerjobs arbejder jeg stadig med kompetenceudvikling – i dag i form af undervisning, coaching og bøger/artikler. Men fokus og mål har ændret sig markant. Tidligere handlede det til en vis udstrækning om at nogle arbejdsgiver-udstukne mål. Når jeg nu fortæller, at missionen er at bidrage til en mere bæredygtig anvendelse af vores knappe ressource “Tid”, så kommer det fra virkelig fra hjertet. Jeg synes faktisk, at der arbejdes for meget og nydes for lidt. Og jeg er noget så gammeldags som “tilhænger af grænser mellem arbejdsliv og familieliv”.

Penge betyder noget
Der er intet frelst over det. Bundlinie spiller stadig en vigtig rolle. Jeg er her også for at tjene penge og generere et økonomisk overskud. Fordi:

– Overskud giver frihed – til selv at bestemme og vælge
– Overskud giver muligheder – for at lave nyt ting, , tage på kursus
– Overskud giver tid – til at udvikle, holde fri, være sammen med familien

Sandheden er, at jeg valgte livet som selvstændig af to grunde:
1) For at dele min passion for tid og vise, at det er muligt at skabe en god balance mellem tid og opgaver
2) For at styre min tid selv!

37 timer/uge kræver fleksibilitet og planlægning
Et af mine første virksomhedsmål var en arbejdsuge på 37 timer/uge. Og gerne mindre…  Målet holder jeg stadig fast i. Det kræver en del fleksibilitet, især i højsæsonen for kurser hvor jeg er en sjælden gæst på kontoret. F.eks. er det vigtigt at lægge fridage ind mellem opgaverne. Ellers forsvinder al tiden hurtigt over på arbejdskontoen.

Samtidig skal selve arbejdet planlægges grundigt – huske diverse noter, print af mails etc. – så jeg er klar til at passe virksomheden, også når jeg sidder i toget rundt i det ganske land. Der er ikke meget 8-16 og faste rammer over jobbet – og det er jeg glad for.

Og midt i disse meget seriøse tanker lyder det over togets højttaler:

“Om lidt ankommer vi til Odense. Hvis I skynder jer ud, er der tid til 15 hiv af en smøg! Vi ses på perronen”

Humor er uundværlig, og husk nu – der skal være tid til det vigtige 🙂

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 16. april 2008 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: