Selvstændige arbejder mest

Skrevet af Trine Kolding

Jeg hører ofte, at vi aldrig har arbejdet så lidt, som vi gør nu. 37 timers arbejdsuge og 6 ugers ferie! Hvad får vi stress af?

Det matcher dog langt fra det billede, jeg møder mange steder, hvor det skjulte overarbejde fylder mere og mere. Det skjulte overarbejde refererer bl.a. til jobs uden øvre arbejdstid og det faktum, at en stigende del af arbejdsstyrken i dag er tilgængelig for arbejdspladsen om aftenen, i weekenden og endda i ferierne. Læg hertil de timer, der lægges især om aftenen, når vi lige skal være på forkant med de mange mails.

Nu dokumenterer en undersøgelse udarbejdet af de økonomiske vismænd, at vi rent faktisk er myreflittige. “Arbejdstiden er steget så meget, at det svarer til, at der er givet afkald på næsten to ugers ferie om året” (kilde: “Lav ledighed får os til at knokle”, Berlingske Tidende, 2. juni 2007).  Og selvstændige er sammen med mænd ansat i den private sektor den gruppe, der arbejder mest.

[tags]skjult overarbejde, arbejdstid, økonomiske vismænd, berlingske tidende[/tags]
 

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 4. juni 2007 i kategorien: Tid . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. abelone glahn  |  5. juni 2007 kl. 10:42

    Vi er myreflittige. Ja, og selvstændige er det vel sagtens endnu mere, fordi vi skal cykle og lyse på en og samme tid – trampe i pedalerne og være vores egne dynamoer.

    Jeg nyder dette forår med et hav af helligdage, fordi de betyder, at det officielle Danmark ligger stille.

    Jeg arbejder godt nok selv på sådan en dag som i dag, Grundlovsdag, men da der er mange, der ikke gør, så har jeg virkelig dejlig ro – min mailboks er nærmest tom.

    Dét er vist en typisk fridag for selvstændige ( eller overarbejdende…..?)

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: