Sådan fjerner du egne ting fra Googles arkiv

Skrevet af Abelone Glahn

arkiv.jpg

Hjælp, der står noget forkert på Google om mig!!

Den sætning har jeg hørt rigtig mange gange fra folk, der kommer på mine kurser i Dit Virtuelle håndtryk. Rigtig mange finder underlige ting om sig selv, som er gemt på nettet, og som afsløres i en googlesøgning.

Noget kan fjernes, hvis man skriver til den, der har lagt teksten op og beder dem om at slette det, men man skal huske, at selv om en side bliver fjernet, findes en såkaldt Cashed version derude i et godt stykke tid. Det er en form for arkivudgave af hjemmesiden, som Googles søgerobotter tog et billede af, sidst de var forbi.

MEN, hvis du selv administrerer en side, og er ked af, at for eksempel et nedlagt firma eller noget andet, du har lukket, stadigvæk viser sig i en Googlesøgning, så kan du faktisk godt fjerne selv det eller sørge for, at det ikke bliver indekseret, altså kommer frem i en søgning. Det gælder billeder, hele sider, hele websteder og sågar også cashed versioner, men altså KUN hvis du selv administerer det.

Og så kræver det altså lidt HTMLerfaring…..

Google har lagt en vejledning i fjernelse af eget indhold her

Har du af en eller anden grund lavet noget ude på internettet, som du fra starten af ikke ønsker, andre skal finde, kan du følge denne vejledning i hvordan du undgår at indhold vises i Googles søgeresultater .

[tags] google, dit virtuelle håndtryk[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 27. maj 2008 i kategorien: Gode råd,Sociale medier . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1.  |  4. august 2008 kl. 07:26

    […] Jeg har tidligere blogget om hvordan man f

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: