Så tager jeg en kold tyrker på kædebreve!

Skrevet af Abelone Glahn

druknerikuverter.jpg

Jeg har lært hjemmefra, at man gerne må være kritisk, MEN helst også skal være konstruktiv.

Jeg kan være rigtig, rigtig kritisk,  og er det meget i dette indlæg,  så  jeg må hellere starte med at være konstruktiv:

TJEK DINE KÆDEBREVE , FØR DU SENDER DEM VIDERE!!!

Tjek  dem på Google, for de er formentlig en HOAX, det vil sige en falsk henvendelse, der alene skal skabe trafik og samle emails til yderligere spam.

Her kan du for eksempel tjekke tilsyneladende “vigtige virusadvarsler”

Og nu til kritikken.
For i virkeligheden ville jeg jo helst skrive: Så hold dog op med at sende disse tåbelige kædebreve videre !! Hvor godtroende har voksne mennesker lov til at være ?!

Inden for de seneste tre uger har jeg fået et utal af kædebreve, hvor det mest belastende brev har været det, der protesterer mod de høje benzinpriser i form af en megatung vedhæftet dårligt udformet og afsenderløs powerpoint-fil, som beder om, at man boycotter navngivne benzinselskaber.  Jeg har stor sympati for billigere benzin (pendler selv) og for tanken om, at vi sammen kan vælte karteller, men ikke på denne måde.

Det andet kædebrev viderekolporterer et lige så utopisk rygte om, at Bill Gates forærer masser af penge væk.

Dét, der virkelig ryster mig, er, at voksne, veluddannede mennesker

a) hopper på dem
b) undlader at tjekke dem
c) videresender dem ukritisk og ureflekteret – sågar endda nogle med anbefalinger!
d) videresender store tunge filer- til stor gene for os, der ind imellem henter mail via mobiltelefon.
e) og mest af alt, at de skriver alle adressaterne i Til-feltet, så vi dels alle kan se hvem der ellers har fået brevet, og dels får spredt sin emailadresse ud i cyberspace:
Skriv da i det mindste i BCC feltet!!

Jeg har fået denne Bill Gates henvendelse i et brev, der sandt for dyden har været igennem navngivne medarbejdere i ikke alene to advokatfirmaer, men også igennem to it-medarbejdere i større navngivne virksomheder, og såmænd også en repræsentant for Dansk Politi.

Jeg har forholdsvis pænt svaret afsenderen tilbage, at det var fup og fidus, og forklaret hvad en hoax er, samt at jeg var temmelig træt af  ufrivilligt at få distribueret min emailadresse til en million andre mennesker.
Jeg kan ikke garantere, at jeg ikke var lidt syrlig i tonen, og jeg har da også tilbage fået lettere pikerede svar, der for eksempel siger “Ja, det viser jo bare, hvordan vi prioriterer forskelligt – du protesterer over, at det er dyrt at hente mails ned på mobiltelefon, jeg protesterer over for høje priser på benzinen” eller andre svar som -“Sorrysorry – det kunne da ellers være sjovt hvis vi alle kunne få en tur til en sydhavsø”.

KOLD TYRKER:
Så nu har jeg taget en stor beslutning: 
Nu sletter jeg bare brevene og lever med, at folk masseudsender min mailadresse til gud og hvermand.
Det andet er simpelthen for stort et Sisyfosarbejde, og det eneste, jeg opnår, er at få aktiveret mit skolemestergen, formentlig til stor gene for andre.

Det er en voldsom stor personlig beslutning, for irritationen over brevene og  over den manglende forståelse for, hvad dette ellers fremragende mail-medie kan misbruges til, er så stor, at jeg synes, jeg bør reagere.

Men livet er for kort til HOAXses, nu har jeg fået luft, og fremover vil jeg blot henvise til dette indlæg. Hvilken nem genvej ! Tak til blogformatet.

Jeg er spændt på, om jeg kan holde dette løfte!

[tags] hoax, spammail, tidsspilde[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 1. juli 2008 i kategorien: Gode råd,Skarpe skud . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: