Så lav dog flere fejl!

Skrevet af Trine Kolding

Angsten for at fejle og behovet for at passe ind er en hæmsko i mange menneskers liv. Så hellere gøre som vi plejer eller gøre som de andre. Det er trods alt en sikker løsning. Problemet er bare, at der ikke sker særlig meget udvikling eller nytænkning, når ”plejer” og ”normalt” regerer.

I sin bog ”Et liv på kanten” fortæller den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen, at han plejede at skælde de kommende jægersoldater ud, når de under skydetræningen kom med en skive med 10 fuldtræffere. Succeskriteriet var, at der skulle være to missere. Hvis ikke, havde de ikke presset sig selv nok og turdet gå ud over grænsen. Tænk at blive skældt ud for at levere det perfekte resultat.

I erhvervslivet vælger vi en noget anden tilgang. Det er sjældent, vi belønner os selv og hinanden for at begå fejl. Men det skulle vi måske begynde at gøre. Min gode kontorkollega Jytte har lært mig et godt trick til at håndtere fejl kritik. ”Tænk på det som en nyttig information”, siger hun. Hver gang vi får feedback fra vore omgivelser – negativ som positiv – så er det en information, vi kan vælge at gøre brug af eller ej. Alle disse informationer giver os mulighed for at udvikle os, gøre tingene anderledes, få nye perspektiver etc.

Når vi vælger en ny og måske usikker fremgangsmåde, så er der risiko for at lave fejl. Men måske er det slet ikke en fejl. Det er blot en nyttig og nødvendig oplysning til at komme videre og gøre det endnu bedre næste gang.

[tags] B.S. Christiansen, et liv på kanten, angst for at fejle, fuldtræffer [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 22. november 2007 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: