Ryst vanerne!

Skrevet af Trine Kolding

Her følger en historie om, hvordan mit værste mareridt blev til virkelighed, og alle bekymringer gik i opfyldelse.

                                                       nightmare

Der er to ting, jeg ikke kan tillade mig som underviser i personlig effektivitet:
1) At komme for sent
2) At overskride mine deadlines

Alt går galt
I sidste uge skulle jeg holde kursus i Hellerup og tog afsted meget tidligt om morgenen for at være i god tid. Som Tidsrealist foretrækker jeg at være på kursusstedet mindst 1 time før start for at sikre, at alt er, som det skal være. Men pt øver jeg mig på at være lidt mere afslappet, så jeg havde planlagt “først” at komme kl. 8.15. Trafikken denne morgen er usandsynlig tæt, så jeg bliver sat af undervejs og regner med at tage metroen, som desværre går i stå. Alt går galt, og byen er som blæst for taxaer. Uret tikker lystigt derudaf, og på vej i bussen opdager jeg, at kablet til pc’en er gået sig en tur! Hvordan sker sådan noget?

Jeg kommer for sent til mit eget kursus
Forsøger at ringe til hotellet, så de kan varsko kursisterne. Men deres reception åbner først kl. 9. Løber ned ad Strandvejen med min kuffert (til stor morskab for morgentrafikken :-)), ringer til min mand for at høre et par beroligende ord, og kl. 9.01 suser jeg ind i kursuslokalet. Det er simpelthen lykkes mig for første gang i 9 år at komme for sent til mit eget tidsstyringskursus!!

                                                                              Being late

Heldigvis var kun halvdelen af holdet mødt frem – de sidste kommer et par minutter senere. Men det er stadig en skidt start – i hvert fald for min mentale tilstand. Humor må der til, så jeg spørger, om det er her, der er effektivitetskursus, for jeg har brug at lære at styre min tid! Vi kommer i gang, og det er heldigvis et fantastisk hold kursister.

Uventede udfordringer
Næste udfordring: Pc’en virker ikke. Og hotellet har ingen ekstra. Efter lidt forhandling lykkes det at bestille én ude i byen. NU er vi for alvor køreklar.

Efter frokost sidder kursisterne ved det lange mødebord med tykke, hvide duge og et større arsenal af kaffe, cola, slik etc. Pludselig lyder der et brag, og den midterste bordplade falder ned over kursisterne! Brun væske flyder overalt, og papirerne sejler rundt. Ingen større skade er sket, men vi fortrækker til et andet lokale, mens personalet rydder op.

Skål! Vi går i parken
Senere ankommer et større selskab på 100-150 mennesker i lokalerne omkring os. Der skåles og holdes festtaler til den store guldmedalje. Vi fortsætter undervisningen i en lille park i nærheden. Heldigvis er vejret intet mindre end storslået!

Alt er gået i kage: Komme for sent, ingen teknik, kuldsejlet undervisningslokale og masser af forstyrrende støj.

Slutresultat: En helt igennem fantastisk og lærerig dag!
Jeg har lært, at:

1. Selv om mareridtet bliver til virkelighed, er enden god

2. Det kan sagtens lade sig gøre at undervise en hel dag næsten uden brug af pc

3. Rammerne er vigtige, men de kan sagtens ændres undervejs

4. Det er vældig inspirerende at undervise ude i naturen

5. Og allervigtigst: Jeg har fået rusket mine vaner og overbevisninger grundigt igennem, og det var dejligt befriende. Sikke mange muligheder det åbner op for.

                            Så Ryst vanerne en gang imellem – hvad er det værste, der kan ske?

Mange hilsener,
Trine Kolding

[tags]værste mareridt, ryst vanerne, Trine Kolding, Hellerup, Strandvejen [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 13. maj 2008 i kategorien: Bloggerhverdag,Personlig effektivitet,Tid . Andre indlæg af

2 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. Jon Bertelsen  |  14. maj 2008 kl. 23:29

  Hej Trine,
  Så lykkedes det næsten at få mine ønsker opfyldt. I dit tidligere indlæg om “at sidde i kø på motorvejen” http://borsenmikroblogs.dk/trine/2008/03/12/om-at-v%c3%a6re-tidspessimist-og-sidde-i-k%c3%b8-pa-motorvejen/
  efterspurgte jeg en virkelig presset situation, hvor du kom en halv time for sent. Du har stadig et stykke endnu, men du får 3 ud af 5 tidsoptimister for at holde hovedet koldt i denne situation. Kh Jon

 • 2. Trine Kolding  |  16. maj 2008 kl. 06:23

  Hej Jon
  Tak for tidsoptimisterne! Det er jo vældig fristende at gå efter 5 ud af 5, men ligefrem at have som mål at komme for sent..hmmm…
  KH/Trine

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: