Rollemodeller – hvor er i?

Skrevet af Julie Lindegaard

Som jeg skrev forleden anbefalede Erhvervsbladet ti iværksættere, der var værd at holde øje med… Det fik mig til at efterlyse svar på, hvorfor kvinder ikke er repræsenteret på sådan en liste…
Og siden er det gået op for mig, at jeg faktisk selv har svært ved at se mine rollemodeller…
Altså jeg har en lang række rollemodeller i mit liv – på forskellige områder – som jeg så stykker sammen…
Men jeg har svært ved at finde mine egne succes iværskætter-rollemodeller, der er længere, ældre og mere erfarne – og kvinder.

I mandeverdenen er der maaaange mænd, jeg beundrer for deres mod, deres evner og deres succes.
Tidligere beundrede jeg Caroline Søborg for at være en af de eneste kvindelige it-iværksættere – gik mod strømmen og skabte noget. Men i dag fortæller hun til bladene, at hun har trukket sig tilbage til bestyrelseslokalerne (resignation??), fire timers arbejdsdage og en adelig mand – imponerende og beundringsværdigt måske – men ikke rollemodel…. (det tæller dog en hel del, at hun også bor her på Sydfyn!)

Nej – jeg savner en rollemodel, der kan vise mig, at det hele liv kan lykkes – livet hvor ens egen (!!!) virksomhed vokser og udvikler sig, samtidig med at der også er plads til et fornuftigt og nærværende familieliv. Store ambitioner hele vejen rundt.
Jeg nægter at tro på, at virksomhedssucces kun kommer med 80 timers arbejdsuge, skilsmisser og klicheen om at kvalitetstid med børnene er bedre en kvantitet…..
Eller at det gode familieliv kun findes på nedsat tid med et mere eller mindre ligegyldigt lønmodtagerjob så længe børnene er små….

Der må være en løsning midt i mellem? – Eller findes alt dette kun i fantasien?

Jeg arbejder på en løsning…. og forslag til rollemodeller…

Må jeg i mellemtiden høre dine bud på rollemodeller?? Eller hvor du finder dine rollemodeller – er det overhovedet brugbart med rollemodeller???

Måske dine svar får mig til at ændre mine parametre for rollemodeller på iværksætterområdet??

[tags] rollemodeller, caroline søborg olsen, kvindelige iværksættere, succes, iværkættere, selvstændige, Sydfyn, vækst [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 20. juli 2008 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: