Retten til at være off-line

Skrevet af Abelone Glahn

tag dig tid til at opleve

Trine Nielsen skriver en klumme i Computerworld om generationen, der snart kan kendes på at fastholde retten til at være off-line, for eksempel når man er på rejse:

Hun skriver: [Den nye offline-generation er dem, som tager et bevidst valg og siger fra for at komme væk.Fordi det, der skal til for at komme rigtig væk i dag, er:

– Fravalg af always on kommunikation

– Fravalg af nyhedsstrømmen

– Fravalg af kendte shopping-strøg

Vor tids opdagelsesrejsende skal således lære at ophævelsen af tid og rum skal tilføres en tredje dimension nemlig fravalg for, at vi rigtig er på opdagelse.

Det må nødvendigvis give et boom for rejsedestinationer uden mobildækning eller internetopkobling, udvikling af mobiltelefoner med bevidste fravalg af opkald eller for store off-knapper.]

Ja, det kommer til at være en luksus at slippe for alt dette mobile og hele-tiden på.
Jeg synes, vi kan gøre os selv en tjeneste at fastholde det håndskrevne postkort, det håndskrevne brev, den langsomme måde at kommunikere på, også fordi vi samtidig får tid til refleksion. Det giver altså lidt mere eftertanke at skrive langsomt, og ikke lade der gå Twittersyndrom i kontakten.

Jeg er selv så meget online, at jeg kan mærke, at min håndskrift lider under ikke at blive vedligeholdt!!!

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 7. maj 2007 i kategorien: Sociale medier . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. trine kolding  |  8. maj 2007 kl. 09:54

    JA! Retten til at være offline ind i mellem er en menneskeret. Og samtidig også en forudsætning for at kunne levere arbejde af høj kvalitet. Det er vigtigt at holde fast i de uforstyrrede perioder, hvor vi kan tænke tanker til ende.

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: