Rekruttering via netværk bør også ske online

Skrevet af Abelone Glahn

Medarbejderne skal lære at netværke online

Medarbejdernes netværk er guld værd, når der skal rekrutteres.
Det slår flere og flere fast, men hvor mange er klar over, at det betyder, at virksomhederne skal bakke op om deres medarbejderes deltagelse i professionel networking, ligesom de – efter min mening – bør træne medarbejderne i effektiv netværkning!?

B2B-netværket Ivækst sætter i morgen fokus på rekrutteringsproblematikken især for de små og mellemstore virksomheder.

På deres hjemmeside Ivækst har de ligefrem et tema om netværksrekruttering, hvorfra jeg sakser dette:

Hvis man som virksomhed er meget opmærksom på at understøtte medarbejdere i opbyggelsen af professionelle netværk, understøtter man indirekte de ‘eksterne fangarme’ i forhold til rekruttering af eksperter og dygtige medarbejdere.

Hvis en virksomhed er villig til at betale medarbejdere for at bruge tid i forskellige professionelle netværkssammenhænge, ved de samme medarbejdere også, når der er mulige kandidater at hente.

Mit store ønske er, at man ikke stirrer sig blind på “de professionelle netværk” som kræver fysiske møder og som sædvanligvis faciliteres af mødeledere, der er ansatte til at styre mødet, men at man i højere grad udvikler medarbejdernes netværkskompetencer på onlinesiden!

Træn dine medarbejdere i at netværke via internettet – ved at bruge internet kommer man længere ud end medarbejderens fysiske netværk.
Man kommer internationalt ud og man kommer ud i brudfalderne mellem de cirkler, man sædvanligvis færdes i, og hér ligger der måske netop de spændende nye kolleger gemte:
Der er nemlig en tendens til, at man fra sit nære netværk kommer til at rekruttere kolleger, der ligner en selv alt for meget.
Ved at benytte de lidt fjerne kontakter, som man især finder og vedligeholder via internettet, kan man imidlertid finde lige så kompetente, og samtidig noget mere forskellige, diverse, nye kolleger.

Så lær at netværke på nettet!
Prøv for eksempel at komme til dette møde den 15. maj:

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 24. april 2007 i kategorien: Netværk og networking . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1.  |  26. april 2007 kl. 14:42

    […] Om virtuel rekruttering […]

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: