Red dit ægteskab som iværksætter – seks amerikanske råd

Skrevet af Abelone Glahn

Seks gode råd, som hjælper til at holde ægteskabet intakt, selv om man er iværksætter. Rådene kommer fra den amerikanske iværksætter Lisa Druxman. (set på dansk i erhvervsbladet) og fundet på entrepreneur.com.
Lisa Druxman er stifter og administrerende direktør for en stor fitness-kæde i USA med mere end 300 butikker.Jeg er ikke helt enig i dem alle og har skrevet mine kommentarer ind med kursiv.

1. Del visionen med din partner. Få vedkommende til at føle, at din forretning er et familieprojekt, og gevinsterne tilhører jer alle sammen i familien.
[enig i at visionen skal deles med partneren, ellers bliver du bare modarbejdet og skal slås på to fronter. men jeg er ikke helt enig i, hvor meget man skal involvere familien og især børnene i overvejelserne. Især mindre børn kan blive stærkt urolige, når de opdager yoyo-økonomien i en iværksætterfamilie]2. Overvej at arbejde hjemmefra til tider. Det er selvfølgelig en fordel for dine børn, men kan også reducere omkostninger til blandt andet børnepasning.
[Ja, det er selvfølgelig rigtigt, at der ikke behøver at være nogen babysitter hjemme, når mor/far er hjemme, MEN du er på arbejde, du er ikke børnepasser. Det er viggitgt, at du tager dine roller alvorligt. Ellers risikerer der at gå sutsko i den som vi siger i journalistforbundet, når vasketøj og smalltalk bliver vigtige overspringshandlinger, der reelt forhindrer dig i at arbejde]

3. Lav en familieplan. Vær sikker på at alle partere er enige om, hvornår det er arbejdstid, familietid og hvem der kører barnet til fodbold.
[Yepper, det er nemlig langt mere konstruktivt]

4. Tag et ugentligt – eller mindst – et månedligt møde med din bedre halvdel. Lisa Druxmann er begyndt at tage frokostmøder med sin mand, hvor de synkroniserer kalendere og kommunikerer. Det er nogle mere praktiske anlagte møder end den romantiske middag i byen.
[Ja, den slags møder tager min mand og jeg i bilen til og fra København, når vi begge skal pendle ind fra Falster, og i øvrigt koordinerer vi konstant logistikken med tre børn, der hele tiden ændrer planer. Så det er ærlig talt mere de romantiske middage, jeg burde skemalægge 🙂 ]

5. Lad din partner vide at du gerne modtager hjælp, så du kan blive succesfuld. Der kan være perioder, hvor der er pres på, og du har brug for mere tid til at arbejde.
[Jeg kunne simpelthen ikke drive virksomhed uden at kunne sparre med min mand. Da vi begge er selvstændige, skal vi koordinere, hvornår vi begge har brug for mere tid. Vi har mere end een gang begge samtidig haft særlige opgaver, der tog tid og hjernevindinger. For eksempel har vi nu lært, at jeg ikke skal skrive bog, når min mand er i gang med at indspille en CD. Så er vi nemlig på hver vores måde et helt andet sted, og nogen skal jo lave aftensmaden….]

6. Prioriter. De fleste iværksættere kan ikke være uden deres pda eller bærbare pc selv når de sidder og ser tv. Det er ikke et godt ægteskab, når den trådløse forbindelse er stærkere end den mellem dig og din partner. Tag mindst et par aftner om ugen, hvor alt arbejde er lukket ned.
[Nåhja…det billede kan jeg ikke genkende. jeg har ikke oplevet iværksættere, der tjekker mail, mens de ser fjernsyn. men jeg har oplevet vores børn ønske denne konstante kommunikation, og vi har løst det på den måde, at der om dagen kun er internetforbindelse i vores kontor. Vi skruer antennen af den trådløse, så den ikke kan række ind i vores privatområde.
Mens vores datter tog studentereksamen her i den forgangne måned, har vi skruet antennen på igen, så hun kunne sidde og forberede sig i køkkenet, mens vi andre sad ude på kontoret. Det var brandirriterende, at hjemmet blev “invaderet” af internettet i dagtimerne.]

Kilde: entrepreneur.com og Erhvervsbladet.

Jeg kan tilføje, at Karen Lumholt er ved at lægge sidste hånd på en bog om kvindelige virksomhedsejere, der vil drive det videre end hobbyvirksomhed. I den adresserer hun også på en spændende måde, hvad man skal overveje både, hvis man driver virksomhed sammen med sin partner, og hvis man skal have familien til at forstå, at man vil noget mere med sin biks.

Udkommer til efteråret på BørsenMikro. Glæd jer.

[tags] ægteskab, partner, iværksætter, karen lumholt, lisa druxman, erhvervsbladet, entrepreneur.com [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 8. juli 2008 i kategorien: Gode råd . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: