Pas på uden at være paranoid

Skrevet af Abelone Glahn

I går og her til formiddag er jeg i anledningen af bogen Dit virtuelle håndtryks officielle udgivelse i går blevet interviewet  tre steder, hvor journalisten har fokuseret på, hvad man skal passe på med at lægge ud på nettet.

Det er klart, at de vovede billeder og fjollede videoer er med til at skæmme et indtryk, som en kommende arbejdsgiver får af en – eller kan være – og at man generelt skal lade være med at lægge noget ud på nettet, som man ikke vil være glad for at se igen, den dag man er blevet verdensberømt 🙂

Men på den anden side vil jeg gerne advare mod at blive paranoid: Nettet er til for at blive brugt, også til at lægge oplysninger ud, som ikke altid er lige velfriserede. For en gang i mellem har vi uglet hår.

Dét vil skal passe på med, er at lægge noget ud uden at tænke over, at det rent faktisk ligger der for evigt, i og med at det er digitalt og derfor arkiverbart og delbart, ikke kun af os selv, men også af andre, der måtte finde det.

Har vi tænkt dette igennem og kan vi stå inde for det, vi har lagt ud, så mener jeg ikke, man skal tøve med at vise forskellige sider af sig selv.

men det er fyldt med dilemmaer: I går blev jeg interviewet i DR-Sjælland, hvor studieværten fortalte, at redaktionen havde googlet en af praktikanterne og fundet en noget animeret festvideo på hendes profil på MySpace.
For nogle virksomheder kunne en sådan video give et fjoget indtryk, men i dette tilfælde syntes redaktionen, at det gav et meget godt billede af en pige med fest og farver , og sådan en ville man gerne have som praktikant.

Det er jo en lykkelig historie – foreløbig,  men hvem siger ikke, at hun en dag søger en ansættelse som seriøs kommunikationsmedarbejder ved en international virksomhed, og pludselig i ansættelsessamtalen bliver konfronteret med, om hun har tænkt sig at danse på bordene, når hun tager kunderne ud til middag efter en konference.
For selv om hun i mellemtiden måske har fjernet videoen fra sin egen profil, kan en anden jo godt have fundet den og delt den med 1000vis andre på You Tube.

Så tjek dig selv engang imellem på Google, og find ud af , hvad der NU ligger – det ændrer sig hele tiden.  Det består ikke kun af, hvad du selv lægger ud, men også hvad andre forbinder med dig.

Det er rart at være lidt påklædt til disse situationer, hvor der dukker overraskende oplysninger op, du forlængst havde glemt om dig selv!

[tags] virtual handshake, dit virtuelle håndtryk[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 20. april 2007 i kategorien: Netværk og networking . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. Ulla-Lisa Thordén  |  24. april 2007 kl. 22:17

    Hej Abelone,
    Jag hörde motsvarande historia av en kvinnlig entreprenör som skulle googla på en tänkbar kund, en marknadschef i ett större företag. Och fann att denne person hade en personlig website som bestod av sällsynt grova porrbilder och berättelser som definitivt hörde hemma i privatlivet, om ens där. Hon strök omedelbart såväl chefen som företaget ur sin önskelista på kunder. Okunskapen om synligheten på nätet är verkligen stor!

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: