Pas på rygter på nettet om din virksomhed

Skrevet af Abelone Glahn

Positive såvel som negative udsagn spredes hurtigt på nettet

Vær den første og den sidste der taler med den utilfredse kunde, før en dårlig oplevelse med dit produkt spredes på nettet.

Pas på dit onlineomdømme! Det kan ikke siges ofte nok, men overses alligvel af masser af små virksomheder, der glemmer, at bemærkninger, anmeldelser, brok og beklagelser spredes lige så vel som ros og tilfredshed via internettet.
Der skal kun få udsagn til, og så ligger der en bemærkning på nettet, som er svær at komme af med. ( se for eksempel, hvad der stadig står om Vordingborg Køkken ti år efter at en kunde brokkede sig)

Anmeldelser sættes i system også i  Danmark.
Forleden underviste jeg i Det virtuelle håndtryk for en gruppe kursister, der var blevet bedt om at tjekke, hvad google fandt på deres navn. Flere fandt deres navn nævnt på et site, der hedder www.omdoemme.dk , som blot er en af de danske portaler, hvor man kan sende anmeldelser ind.
Anmeld din håndværker er en anden.

Mindre kan gøre det – en bemærkning på facebook kan spredes lynhurtigt, og da alting bliver fastholdt på nettet i bites og bytes, er det vigtigt at opfange negativ kritisk , mens du stadig har kontakt med kunden.

Kundeudtalelser er meget værdifulde
På den amerikanske portal Entrepreneur.com har jeg fundet en glimrende lang artikel, som gennemgår en række hårrejsende cases, som har været altafgørende for mindre virksomheder, ligesom den fortæller om en portal Yelp.com, der tilsyneladende fjernede negative omtaler hos dem, der annoncerede på sitet, og som nu har fået et sagsanlæg fra en række mindre virksomheder, der slog sig sammen om at klage. Kundeudtalelser er nemlig vigtige og har en høj troværidghed, så dem må man ikke kunne mistænke for fup.

Artiklen slutter med tre gode råd, som jeg her vil gengive i min fortolkning:

  1. Vær både den første og den sidste person, som taler med en kunde, der har haft en dårlig oplevelse.
    At kommunikere med kunden FØR de taler med andre om deres dårlige oplevelse giver en enorm fordel  og mulighed for at tge hånd om dit omdømme.
  2. At vende en negativ kunde til en positiv kan skabe mersalg.
    Dit problem er jo ikke kun den negative omtale , som en ny potentiel kunde kan komme til at læse; problemet er også at du mister mersalget til kunden, der var utilfreds.
  3. Forbedr kundeoplevelsen. CoAt kommunikere med kunden hjælper mange mikrovirksomheder til at få indsigt i egen virksomhed og at få ændret uhensigtsmæssigheder, før de bliver til større problemer.
    Dine kunder er så at sige dine bedste rådgivere, spcielt de utilfredse!

Entrepreneur.com slutter med at sige:

Kunder tjekker anbefalinger, og andres anbefalinger står i høj kurs.

Kunder tjekker anbefalinger, og andres anbefalinger står i høj kurs.

At ignorere onlineanmeldelser får dem ikke til at forsvinde. Der er en stigende tendens til, at kunder læser anmeldelser før de køber. 3/4 ( 71 procent) af kunderne tjekker andre kunders anmeldelser, og dette gør anmeldelser til det meste kundegenererede indhold, der læses, ifølge en Forrester Research rapport.

PS: Der er TO kurser i sommer for selvstændige, der vil gøre noget ved deres virtuelle håndtryk:
Se Sommerskole for selvstændige.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 5. juni 2010 i kategorien: Dit virtuelle håndtryk,Markedsføring,Mikrovirksomheder,Salg . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: