På med hjelmen!

Skrevet af Trine Kolding

For år tilbage kendte jeg en mand, der var ivrig motorcykel-entusiast. Han havde den største Kawasaki maskine på markedet – med ekstra hestekræfter, naturligvis. Hans eget udstyr var et kapitel for sig. Dragt, hjelm etc. var det dyreste og bedste, der fandtes. I vennekredsen gjorde vi ofte kærligt grin af ham. Vi forstod ikke helt, hvorfor alt skulle være Rolls Royce-udgaven. Vi kunne da sagtens nøjes med de billige modeller.

Vores latter forstummede imidlertid den dag, han blev involveret i en alvorlig trafikulykke. En uopmærksom bilist påkørte ham på landevejen med høj fart. Vores ven blev kastet 40 meter gennem luften og landede direkte på hovedet…

Efter at have sundet sig lidt, rejste han og gik tilbage til den chokerede bilist for at give ham en ordentlig skideballe! Han var selvfølgelig vældig forslået og øm, men udover det slap han med forskrækkelsen. Ambulancefolkene fortalte ham efterfølgende, at den afsindigt dyre hjelm havde reddet hans liv.

Cykelhjelme giver fladt hår
Jeg fortæller denne historie, fordi et dameblad for nylig bragte en artikel om cykelhjelme. Det er stadig et fåtal, der bærer dem. Og de hyppigste argumenter jeg hører imod “æggeskallerne” er, at man ser dum ud, og at man får fladt hår! Okay, indrømmet, jeg skulle også selv vænne mig til at bære denne mindre flatterede hovedbeklædning. Men min lokale cykelhandler overbeviste mig, da han fortalte om alle de cykelhjelme, han solgte til børn. Mens forældrene fortsatte med at køre ubeskyttet.  Og så leverede han det afgørende, hårdtslående argument: “Fint at dine børn overlever, men tror du ikke, de kommer til at savne deres mor eller far?”

Pas på hovedet
Og hvad har hele denne snak om hjelme så at gøre med at være selvstændig? Vi lever jo af vores viden og know how. Vi lever af vores gode hoved. Uden det er der ikke megen forretning. Da jeg i sin tid tegnede forsikringer, var det trygt og rart at vide, at jeg nu var sikret, hvis der skulle ske noget med mig. Men hvad hjælper det, hvis jeg slår mit hoved og aldrig kan arbejde mere? Selvfølgelig har jeg så et økonomisk fundament. Men jeg vil hellere have mit hoved intakt.

Så på med hjelmen, og pas på dit gode hoved både fysisk og mentalt!

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 10. juli 2007 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: