Opret en guru

Skrevet af Trine Kolding

Lørdag morgen slog jeg øjnene op til en fantastisk solskinsdag i Aalborg. Efter at være landet sikkert med SAS aftenen i forvejen, var jeg nu klar til en kursusdag i personlig effektivitet og planlægning for HK Privats medlemmer. Der er noget særligt ved at undervise i weekenden. Stemningen på disse kurser er altid i top. Når man tilmelder sig et kursus om lørdagen, er det fordi, man virkelig gerne vil det.

Om at være orakel
“Virksomhedens orakel” er et fænomen, jeg ofte støder på i undervisningen. Oraklet er en person, der har arbejdet i virksomheden i temmelig mange år. Ofte har vedkommende været der længere end de fleste chefer. Oraklet har tilegnet sig en uvurderlig viden om virksomheden, kulturen, rutinerne og især de uskrevne/usagte regler. Derfor går virksomhedens øvrige medarbejdere og chefer til oraklet, hver gang de har det mindste spørgsmål eller i tvivl om, hvordan noget fungerer.

Selvfølgelig er der noget specielt over at være altvidende, men glæden over at være “dén, man går til” fortager sig hurtigt, når oraklet ender med at bruge halvdelen af sin dag på at blive afbrudt og forstyrret i sit eget arbejde.

Opret en guru
En af deltagerne fra en større virksomhed fortalte, at de havde taget konsekvensen og oprettet “en guru” på det interne net. En guru er et åbent dokument, hvor alle i virksomheden kan skrive tips, tricks etc. ned, så den værdifulde viden bliver tilgængelig for alle i stedet for at hobe sig op ét sted.

Det er et simpelt, men genialt værktøj. Alle bliver klogere, og oraklet undgår de mange forstyrrelser. Tak for tippet!

[tags] guru, orakel, tips, tricks, weekendkursus, HK Privat, værdifuld viden [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 24. september 2007 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: