Omkostningerne ved at gå på kursus

Skrevet af Abelone Glahn

Jeg tog i sidste uge første del af et modul på Forlæggeruddannelsen på CBS . Det betyder, at jeg måtte være afsted 3 dage i træk fra halv seks om morgenen til ca 22 om aftenen blandt andet på grund af transporttid.

Det er en bevidst investering, dels fordi jeg mangler kendskab i kalkyler og forlagsøkonomi, hvilket jeg gerne vil vide mere om, jo flere bøger, jeg laver, dels fordi jeg mener, det er vigtigt, at man som selvstændig freelancer sætter tid og penge af til at dygtiggøre sig, udvide sin hoprisont og ikke kun være ordreopfyldende.

Jeg tilvælger således med store omkostninger en efteruddannelse, og i dagene efter de intense økonomidage på CBS, er nogle af ekstraomkostningerne virkelig gået op for mig: tre dage uden mailpasning har betydet, at jeg på ugens fjerdedag brugte hele dagen til besvarelse af mail og telefoner. Efterslæbet forplantede sig ind til fredagen, som jeg ellers have planlagt til noget andet.

Læring: Kursusdage for selvstændige koster ikke kun kursusafgift, kursusgebyr, men også tiden derefter til at samle op.

Det er selvfølgelig også sådan for mange fastansatte, men man kan jo ofte sende arbejdet videre til andre.

Jeg har ikke konkluderet, at jeg skal lade være med at tage på efteruddannelse, men jeg har virkelig lært, at jeg skal afsætte endnu en dag ud over kurset.

Det vidste jeg godt, men det blev bare rigtigt tydeligt for mig i denne uge, hvor jeg er begyndt at holde øje og måle mit tidsforbrug.

det er jeg, fordi jeg netop har læst korrektur på Trine Koldings handlingsanvisende bog om at styre sin tid. Den har virkelig været en øjnåbner for mig om mit eget tidsforbrug. Mere om dette senere! den udkommer til oktober.

Abelone

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 26. august 2007 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: