Om risiko for misbrug af mit netværk

Skrevet af Abelone Glahn

videresend.jpg

Jeg får et stigende antal henvendelser fra forskellige mennesker,  som beder mig bruge mit netværk til at sprede budskab om produkter, kurser og arrangementer, som jeg egentlig ikke ved så særlig meget om, men som jeg indirekte kommer til at stå som anbefaler af, når jeg sender videre.

Det er vanskeligt for mig i større omfang at anbefale nogles arrangementer mv. frem for andres: Da jeg selv har brug for at sende beskeder ud til mit netværk, kan jeg risikere at trætte mit eget netværk ved konstant at sende andres arrangementer ud.

Derfor bliver jeg nu desværre nødt til at afslå at videresende sådanne henvendelser.
Det er ikke personligt ment, men er gjort for at beskytte mit eget netværk.

Gør tingene selv !
I mine mørke stunder og med de negative briller på opfatter jeg enkelte af henvendelserne som et forsøg på gratis at lukrere på, hvad jeg har brugt ÅR på at skabe, nemlig et godt netværk, hvor jeg har en høj troværdighed.

Det er nemt at sende videre i netværk, og “Abelone kender så mange, vi sender det sgu til hende også – fed ide, vi får hende til at reklamere for det”.

I mine mørke stunder har jeg ind imellem lyst til at svare tilbage:
Hvorfor skulle jeg dog det?!
Svaret er – som jeg selv prædiker – “Fordi du skal dele med andre og hjælpe”.

Men der er altså nogen gange, hvor jeg i stedet tænker:
Gør dog arbejdet selv!

Det har som sagt taget mig ÅR at opbygge mit netværk og at opbygge troværdighed, men andre kan gøre det samme, med et minimum af indsats.
Ikke bare melde sig ind i netværk for at promovere sige selv/arrangementer/varer, for dét falder i dårlig jord og er vildt ubehageligt, men melde sig ind i netværk for at bidrage og yde noget til netværket.

Jeg fornemmer ind imellem, at jeg bliver brugt som trædesten for andre, der ikke gider gøre dette benarbejde selv. Eller som i bedste fald ikke har tænkt over, hvordan de gør dette benarbejde.

Hvordan har jeg så gjort det ?
Jeg har i den grad brugt tid og krudt på at følge med og deltage, ikke bare være medlem, men TAGE DEL i netværk.
Jeg har også brugt tid på at finde de rette netværk, hvor jeg har lyst til at være med, hvor der sker ting og sager, og hvor jeg BIDRAGER selv med nyttig viden.
Jeg har brugt tid på at nurse mine mange onlinenetværk, så de ikke kun bliver brugt, når jeg skal trække på dem, men også bliver brugt, når jeg kan give til dem.
Jeg har afsøgt markedet for vigtige netværk, og jeg arbejdet selv med at sende ud strategiske steder, når jeg synes, jeg har noget at byde på.
Andre kan gøre det samme.

Hvordan gør du?
Et af de steder, hvor jeg tit bliver bedt om at sprede et budskab, er til netværket Mikronet, som er et netværk for selvstændige og freelancere, et netværk jeg har været med til at stifte.
Det tager ca 10 minutter at oprette sig, gratis, og at tilmelde sig de postlister, der er.
Og det tager måske 5 minutter gennemsnitligt hver fjortende dag at BIDRAGE med noget relevant på disse netværk.

På den måde smører man sine kontakter, så de ikke ruster, til den dag hvor man skal bruge dem !
Her er en vejledning til Mikronet, der i øvrigt har en glimrende BLOG at følge.

Du tilmelder dig (gratis) her:
http://mikronet.dk/tilmelding.htm

Mikronet har to postlister.
En, hvor vi  diskuterer alt muligt, “Mikronet2005”, opkaldt efter det historiske træf, hvor 200 freelancere mødtes på tværs af alle fag i 2005:
http://www.groupcare.dk/da/group.asp?groupid=532233

Og en “Mikromarked” – hvor vi kan sende mere kommercielle opslag, som kurser, arrangementer med entre, tilbud til andre mm.
http://www.groupcare.dk/da/group.asp?groupid=605748

Alle selvstændige er velkomne til at registrere sig i Mikronet som mikrovirksomhed og derefter registrere sig på de to postlister, jeg omtaler.

Det vil give mulighed for at sende opslag ud til Mikronets medlemmer under hensyntagen til de regler, der er beskrevet for grupperne.
Det vil samtidig give et indblik i, hvad mikrovirksomheder diskuterer – og her er det så, at man ikke bør være med, med mindre man BIDRAGER engang imellem.

På samme måde kan man selv tilmelde sig Amino og andre iværksætternetværk, der er relevante, og som har postkasser/lister, hvor opslag som disse er velkomne.
www.amino.dk

Dertil kommer en række netværk, som kræver medlemsskab og betaling, så som Morgendagens Heltinder, der også har flere postlister, og DIF, Dansk Iværksætterforening, der har et forum på Amino.

Jeg håber, dette indlæg modtages i bedste mening af jer, der har bedt mig om at viderebringe opslag om arrangementer, kurser mv.
Jeg hjælper gerne, men jeg tror, man godt kan gøre en indsats selv – det betaler sig i det lange løb.

[tags] netværk, misbrug, mikronet, mikropreneurs, mikrovirksomheder,  amino, [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 1. marts 2009 i kategorien: Netværk og networking,Skarpe skud . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: