Om at gå sammen med andre og være effektive

Skrevet af Abelone Glahn

God ide at tage på en inspirationstur med nye samarbejdspartnere
Jeg har tidligere blogget om, at jeg har slået mig sammen med to andre for at drive et kommunikationsbureau , særligt med henblik på dækning af aktiviteter som følge af bygningen af Femern Bælt forbindelsen.
Vi tre, der tilsammen er First Link Kommunikation, besluttede at noget af det første, vi ville gøre som ny virksomhed, var at tage på en inspirations- og kontakttur til Berlin.
“- HA, tænker du – ferietur i forklædning.”
Men nej, vi var supereffektive, og det er svært at få armene ned i forhold til det meget store udbytte vi fik ud af de møder, vi selvfølgelig nøje havde planlagt at holde.
Vi tog turen  primært for at skabe vigtige kontakter og dernæst for at forstå mere om Tyskland.

Vi planlagde i detaljer, hvordan vi skulle udnytte tiden bedst muligt:
For det første valgte vi at tage toget derned. Det betød, at vi ud og hjem havde 4-5 timer, hvor vi stort set uforstyrret kunne vende en masse af de nye ting, der er opstået.
(praktisk tip: Husk at bede rejsebureauet om at reservere pladser omkring et bord – vi blev nødt til at bytte rundt på medpassagerer, der var så venlige at flytte, så vi kunne snakke sammen. Og husk at tale så lavt, at I ikke bliver en pestillens for andre!)

Dernæst holdt vi møder både med kolleger og kommende samarbejdspartnere, dels med bestemte fagligt relevante kontakter, som vi havde brug for at vise flaget over for.
(Praktisk tip: det går ikke at løbe tør for visitkort undervejs. Hav stakkevis med – og hav dem på dig. Husk at systematisere kortene, når du kommer hjem, og husk at sige tak for mødet med en lille mail)

For det tredie opdagede vi også, hvordan vi hver for sig arbejder i forskellige situationer. Når man starter virksomhed med andre, er det utrolig vigtigt, at man ved noget om, hvordan andre reagerer i forskellige situationer, og hvor god man er til at lytte til hinanden.
(Praktisk tip: Lyt, lyt lyt! Giv plads til andre. Det kan være svært, når man har været vant til at klare hele biksen selv, en typisk fælde for mikroselvstændige)

Som læsere af denne blog ved, har jeg i mange år været rigtig glad for solistvirksomheden, og derfor er det også en meget vigtig læreproces, jeg selv er igennem  i forhold til at gå så tæt ind i et samarbejde med andre.
Jeg har stadig mit eget firma og holder nok aldrig op med at holde foredrag mv , som jeg hidtil har gjort, men det er sikkert, at det at jeg nu kan få lov til at udfolde de web-og kommunikations-kompetencer jeg har i større regi, fordi vi er flere og derfor har fået større opgaver, er nok den største glædelige oplevelse.

First Link kommunikation i Berlin

[tags] firstlink, femern belt, berlin, vækst, mikrovirksomheder [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 8. oktober 2009 i kategorien: Gode råd,Mikrovirksomheder,Netværk og networking . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: