Om at flytte på landet – opfølgning

Skrevet af Trine Kolding

For to måneder siden valgte jeg at flytte min virksomhed til lokaler tættere på hjemmet. To-tre timers transporttid dagligt bare for at komme ind på mit kontor var ikke til at holde ud – især for en småbørnsfamilie, hvor de små marginaler tæller i forhold til hente- og bringetider.

                                                   Tune Erhvervspark
                                                            Tune Erhvervspark

Så hvad er status nu?
Hele familien har vundet på flytningen til Tune Erhvervspark. I første omgang troede jeg, at det ville betyde mere tid på arbejdet, når jeg har kontordage. Jeg har da også mere sammenhængende tid, fordi jeg planlægger hele kontordage i Tune og samtidig sørger for at lægge møder på samme dag, når jeg skal til København.

Mere tid med børnene
Men først og fremmest har flytningen givet masser af fleksibilitet i forhold til vores to drenge på tre år. Sjovt nok tager det langt længere tid at komme ud af døren nu. Når det kun tager tre minutter at cykle på arbejde, er der jo masser af tid… Så morgenerne foregår i roligt tempo, og der er tid til at ordne vasketøj og rydde op. Om eftermiddagen kan jeg enten arbejde lidt længere end tidligere eller nå at handle ind, før børnene skal hentes.

Savner storkontoret og makkeren
Samtidig har jeg fået eget kontor nu og næsten fire gange så meget plads til samme pris. Sidstnævnte er skønt. Dog er jeg nok mest til storkontor med aktivitet omkring mig. På den ene side nyder jeg at kunne fordybe mig i at skrive eller læse uden afbrydelser. Men på længere sigt får jeg altså mest energi af at være tæt på andre mennesker.

Jeg savner også min tidligere kontormakker og vores sparring henover skrivebordet. Det imødekommer vi dog ved faste møder hver 3. uge.

Mere socialt fællesskab
Til gengæld er der større socialt fællesskab i de nye lokaler. Pt er vi 13 virksomheder (ca. 40 mennesker mod ca. 300 i det tidligere kontorhotel), så alle kender hinanden. Der er dækket op til frokost kl. 12, hvor de, der er i huset og har lyst, mødes og spiser sammen. Derudover fælles morgenmad hver fredag.

Alt i alt – de få ulemper kan jeg næsten planlægge mig ud af, og de opvejes i høj grad af fordelene.

[tags] flytte på landet, storkontor, mere familietid, Tune Erhvervspark, kontorhotel [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 19. januar 2009 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: