Officeprodukter på nettet

Skrevet af Femi og Michael

Der er i dag mange gode, gratis open source produkter derude, som kan hjælpe den lille virksomhed. Dette er det første indlæg i vores indlægsserie, der hedder Gratis Goder, hvor vi vil beskrive nogle af de gratis – eller meget billige – løsninger, mikrovirksomheder kan drage nytte af.

Netop som vi var i gang med at starte vores firma sidst i 2006, skete der en masse i forhold til Office-produkter på nettet, så vi hoppede med på vognen, og det har vi indtil nu ikke fortrudt.

Vi vil her vise lidt omkring, hvordan vi bruger det, som bliver kaldet Google Apps, googles kontorpakke.

Google email for dit domæne
Dette er et formidabelt tilbud for en lille virksomhed som vores. Vi får Google’s email interface på vores eget domæne og kan sende og modtage email med alle de fordele, der er ved GMail. Det betyder, at vi ikke behøver at bruge Outlook eller Thunderbird.

Google App sign in
Med Gmail for your domain kan man lade Google styre al sin mail

Man kan bruge systemet til at styre sin email administration på en nem måde. Det er muligt at oprette op til 25 mail adresse.

Gmail

Praktisk fungere det som GMail generelt med 2GB plads til at gemme emails. Vi vil ikke her beskrive hvordan det virker, men hvis du ikke allerede har prøvet det, skulle du prøve at få dig en gratis email hos Google, og se hvad det kan.

Opsætningen var forholdsvis nem, men man skal have adgang til at styre sin DNS og pege MX records mod Googles servere, så måske skal man have lidt hjælp til det.

Google Calendar
Googles kalender er integreret i GMail, så det er let at dele kalender med andre i eller udenfor sit firma. Når Femi eller jeg tilføjer et element i kalenderen dukker det op i den andens kalender. Man kan lave invitationer, og lave offentligt tilgængelige kalendere som andre kan se.

Google Calendar

Ud over almindelige kalenderfunktioner tilbyder Google også gratis SMS beskeder (jeg ved ikke hvor længe det bliver ved med at være gratis).

Google SMS

Google Docs
Her er et alternativ til MS Word, programmet ligger blot på nettet. Det har basal tekstbehandlingsfunktioner som overskrifter, formatering, stavekontrol (også dansk), indsættelse af billeder, tabeller og links. Derudover er der de avancerede muligheder som deling og samarbejde omkring dokumenter og publicering til en weblog. Vi bruger Google Docs til at holde styr på alle slags noter og udformning af tekst, når vi for eksempel laver tilbud.

Google Docs

Der eksisterer kun en udgave af et dokument, og det er online, så ikke noget med at sende word filer frem og tilbage. Man kan fint sidde to personer og redigere i det samme dokument, på samme tid. Den eneste store ulempe er, at der i Google Docs ikke er muligt at lave et pænt layout. Derfor gør vi det, at vi når indholdet af et dokument er færdigt, så hiver vi det ind i Open Office og laver en ordentlig opsætning.

Google Spreadsheet
Med et alternativ til MS Excel har Google her lavet den basale funktionalitet for et regneark. Vi har ikke brugt det så meget, men det har fungeret udemærket, til de ting vi ville lave.

Google Spreadsheet

Generelt har Google Apps virket rigtig fint for os, og det blev frigivet, lige da vi havde brug for det, så vi skulle ikke flytte ting fra et tidligere system. Der er en række ulemper som man skal overveje nøje inden man kaster sin virksomheds informationer ind i Googles systemer.

  • Sikkerhed og fortrolighed
  • Ingen internet, ingen adgang
  • Dårlige muligheder for layout

Læs også om 10 positive og 10 negative erfaringer vi har opleve.

Hvordan bruger du IT i din mikrovirksomhed? – Har du en hotmail konto, som du tjekker på biblioteket, eller har du din egen laptop med Vista og Office 2007?

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 7. marts 2007 i kategorien: Gode råd . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. Femi og Michael » N&hellip  |  16. marts 2007 kl. 08:09

    […] jeg skrev i det sidste indlæg, bruger vi mange online værktøjer i vores hverdag, til stort set alt. En ulempe ved det er, at […]

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: