Nyt liv i barsels-debatten

Skrevet af Trine Kolding

Den kristelige A-kasse for selvstændige KrifaErhverv har taget barselsproblematikken op igen. I et brev til familie- og forbrugerministeren peger de på det vanvittige i, at dagpengesatsen under barsel beregnes ud fra virksomhedens overskud. Hvis du er en nystartet virksomhed eller bruger overskuddet til investering, betyder det altså, at du kun får udbetalt mindste sats.

“Det er sværere for en selvstændig at gå på barsel, end det er for en kamel at gå gennem et nåleøje”. Sådan lyder KrifaErhvervs meget rammende beskrivelse af de eksisterende barselsregler. De håber med brevet til ministeren at få reglerne lavet om og foreslår i den forbindelse en obligatorisk barselsordning som den, der allerede findes for lønmodtagere.

Undertegnede og bl.a. netværket Morgendagens Heltinder forsøgte sidste år med læserbreve, presseomtale og møder på Christiansborg  at trænge igennem det politiske panser. Afslaget dengang var begrundet med, at en obligatorisk barselsordning ville være et brud på regeringens skattestop. Det forklarer imidlertid ikke, hvorfor en obligatorisk ordning så blev indført for lønmodtagere? Venstres daværende repræsentant mente også, at problemet var så lille, da der jo kun var få selvstændige kvinder, der blev berørt. Det er nu ikke det billede, jeg ser i mine netværk. Og hvad med de selvstændige mænd? Det kunne jo tænkes, at de også var interesserede i at holde barsel med deres børn.

Så jeg hilser KrifaErhvervs tiltag velkomment og håber, ministeren vil vise, at regeringen virkelig ønsker at gøre det lettere at være selvstændig.

På Abelones blog kan du i øvrigt læse mit læserbrev fra debatten.  

[tags] Barsel for selvstændig, obligatorisk barselsordning, KrifaErhverv, familie- og forbrugerminister, barselsvilkår [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 30. juli 2007 i kategorien: Bloggerhverdag,Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: