“Nyt” fænomen – un-conference – ikke-konference

Skrevet af Abelone Glahn

Der er opstået et (forholdsvis) nyt fænomen, som kaldes un-conference, altså nærmest en ikke-konference.
En unconference kan finde sted hvorsomhelst, og er en form for uformelt møde mellem folk, der ellers nok kunne have fundet på at gå til samme konference.

En lidt mere uformel konference uden nødvendigvis et fastlagt program, men det er faciliteret under en eller anden form.

Fænomenet (udtrykket) er så småt ved at vinde indpas også i Danmark, selv om det som sagt ikke er helt spritnyt. Første gang det omtaltes, var i 1998, ifølge wikipedia, og nu bruges det jævnligt, ofte med udgangspunkt i it-interesseredes møder.

Det er bruger-genererede konferencer, så at sige.

Jeg er lige stødt på en unconferences, der meget ned på jorden har Øl som udgangspunkt, men det er altså IT folk, der mødes til unconference på Nørrebros Bryghus i København den 29.august. Titlen er Beercamp!

Disse mere eller mindre uformelle møder indkaldes via netværk eller via onlinesites som Meetup, hvor man blot aftaler et fælles sted at mødes, og så kan hvem som helst dukke op.

Her er ølmødet den 29. august beskrevet.
læg mærke til, at hele mødet, sitet hvor man kan sige, om man vil med, lægge præsentationer mv.på, så man ikke bare mødes, men er i stand til at følge op, udfoldes på en wiki.
Det betyder, at den enkelte kan bidrage med oplysninger og information, der er nyttig at fastholde. En tager ansvaret for at oprette wikien, alle vedligeholder den.

Det er bruger-genererede konferencer, så at sige.

På samme måde er Barcamps organiseret
Den næste barcamp finder sted i København: 22. November 2008

Tjek ellers på Meetup – søg for eksempel på København, eller på journalister, hvis du er interesseret i at møde andre skribenter.

Tak til Karen Mardahl for tippet.

[tags] beercamp, barcamp, wiki, unconference, meetup informal meeting, networking [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 29. august 2008 i kategorien: Netværk og networking,Sociale medier . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: