Ny undersøgelse om hvorfor vi netværker, og hvad der er svært ved det

Skrevet af Abelone Glahn

Folkene bag Store Netværksdag, som jeg deltog i forleden, har sammen med Center for Ledelse undersøgt 415 menneskers netværksvaner. Hele undersøgelsen ligger her i pdf, og jeg tillader mig at uddrage en række essenser nedenfor:

 1. Passioner trives i netværk
  Hele 89 % af de 415 mennesker, der var blevet spurgt i Center for Ledelses undersøgelse af netværksvaner, sagde, at de i nogen eller høj grad oplever, at deres netværkskolleger er passionerede mennesker.
 2. Det er svært at tage ansvar i netværk
  Her var det sværeste meget klart
  a) at prioritere at møde op til netværksmøder og
  b) at tage medansvar for kommunikation og samvær i netværket – herunder for eksempel bidrage med ideer til, hvem der skal komme med oplæg til møder
 3. Hobbynetværk bruges til at få tid og rum til refleksion
  Lidt overraskende viste undersøgelsen, at man bruger fritidsnetværk og mere hobbyprægede netværk til at skabe sig et rum for eftertanke og refleksion som det primære ! Dette blev tilgodeset i de fysiske netværk, særligt dem, der talte ledere, men tilsyneladende ikke i de virtuelle netværk
 4. Den excellente netværker viser fortrolighed og tillid, meeeen
  Ikke overraskende, men måske lidt skuffende viser det sig, at så snart netværk kræver vores personlige involvering, bliver det prioriteret ned, men når der drejer sig om at ønske noget af andre, så kræver vi meget – for eksempel tillid, fortrolighed, at være en god sparringspartner, bidrage og være god til at stille spørgsmål og lytte – altså “de andre” skal være sådan.
  Men hvad med dig selv….?
 5. De nye relationer er vigtigst
  Man har også spurgt, hvad der er vigtigt, især i ledelsesnetværk. Ud fra tankegangen “Whats in it for me”.
  Folk har førsteprioriteret at skabe nye relationer. Dernæst kommer at styrke en personlig udvikling, at få erfaring og viden fra nye brancher og at udvikle sig fagligt.
  Helt i bund ligger ønsket om at få tryghed og følelsesmæssig støtte, ligesom lobby og innovation ligger i bund!
 6. De unge er ikke i netværk
  Undersøgelsen viste, at der var flest 30-50 å¨rige med i de etablerede netværk. CfL mener, det skyldes, at de unge endnu ikke har så megen praktisk erfarig at udveksle , at de først senere går ind i netværk.
  (Min personlige vurdering er, at man nok ikke har fat i de unge i undersøgelsen, og derfor får et forventeligt svar. Min opfattelse er, at de unge er overordentlig gode til at indgå i netværk, men at det måske ikke er i så etablerede og synlige netværk.
  For eksempel er det overraskende, at så få universiteter har alumni netværk – det er først ved at opstå nu rundt om, senest på både Århus og Københavns Universitet opretter man nu alumninetværk.)
 7. De selvstændige netværker virtuelt
  Man har undersøge forskellige faggruppr, og det viser sig, at selvstændige er gode netværkere ( surprise, surprise), og især, at de tegner sig for en meget stor andel af deltager i virtuelle netværk. Altså, de virtuelle netværk er klar meget vigtige for selvstændige i modsætning til de fastansatte, som ikke vægter det særligt højt at deltage online.

[tags]networking, netværk, store netværksdag, center for ledelse, netværksvaner, online netværk, alumninetværk [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 18. juni 2007 i kategorien: Netværk og networking . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

 • 1. BigPorn&hellip  |  15. november 2020 kl. 18:36

  BigPorn

  Prague – but why? | Mikro Business – Part 90

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: