Ny samarbejdspartner: Passer vi overhovedet sammen?

Skrevet af Trine Kolding

                                           puslespil 

Igennem årene har jeg været så priviligeret at møde spændende mennesker, der har været interesserede i at starte et samarbejde. I min branche (kurser, foredrag, coaching) findes mange ildsjæle, iværksættere, idémagere etc. Og de er både inspirerende og medrivende at være i selskab med.

Adskillige gange har jeg deltaget i møder og været med til at starte forskellige idéer og koncepter op. Desværre er en stor andel af dem aldrig blevet til noget. Hvorfor? Fordi vi i vores iver og entusiasme ikke lige “nåede” at blive enige om emner som:

Hvad er det præcist, vi vil med hinanden?
…. med vores idé/koncept?
Hvem gør hvad og hvornår?
Ansvarsfordeling – opgavemæssigt og økonomisk
Rettigheder
Og ikke mindst – værdier

Forelsket uden forbehold
Det lyder måske uansvarligt og tåbeligt at søsætte projekter, inden alle detaljer er på plads. Men prøv at tænke tilbage på nogle af dine forelskelser gennem tiden: Udspurgte du altid din nye kæreste om hans/hendes fremtidsplaner, holdninger til dette og hint etc? De fleste svarer nej, fordi forelskelsesfasen netop er karakteriseret ved både betagelse og stor tillid.

Selvfølgelig kan man ikke lave en direkte sammenligning mellem at indgå et forretningssamarbejde og at blive forelsket, men alligevel… Når man er fyr og flamme over en god idé, er det altså kedeligt at tale om jura og alt det andet.

Start med det grundlæggende
Nuvel, erfaringen har lært mig, at det alligevel betaler sig at starte med at klarlægge det fælles fundament. Derfor var det en stor fornøjelse, da en kommende samarbejdspartner i dag startede vores idé-udviklingsmøde med at snakke om grundlæggende værdier: Hvad står vi hver især for, og hvad kan vi IKKE acceptere?

Dette spørgsmål er vel det mest fundamentale – uden fælles værdier fiser luften hurtigt ud af ballonen, og så hjælper det ikke meget, at økonomi og jura er i orden.

Mange hilsener, Trine

[tags] værdier, økonomi, jura, ildsjæle, idémager, samarbejdspartnere [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 20. oktober 2008 i kategorien: Bloggerhverdag,Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: