Ny grundbog til freelancere

Skrevet af Abelone Glahn


Der er kommet en glimrende lille startbog til freelancere, skrevet af freelanceren Pernille Nørregaard.

Den beskriver i  korte og fyndige afsnit de ting, du skal overveje, hvis du vil begynde som freelancer. Selv om den er skrevet af en journalist, kan den læses af mange andre fagpersoner, der blot har en ydelse, der kan sælges (og dermed sagt, at din vare ikke er et egentligt fysisk produkt, som kan stables og emballeres, men noget du har som kompetence oppe i hovedet).

Den gennemgår trin for trin, hvad man skal tænke på, i stort og småt når man er helt nystartet.
Det gælder for eksempel, hvordan du skal indrette dig, hvordan du skal registere din virksomhed, hvordan du skal få styr på skatten, forsikring og fagforening, pension mv.

Freelancer i finanskrisetid?
Personligt synes jeg, det især er glimrende, at Pernille Nørregaard beskriver, hvordan man kan regne ud, hvor meget man skal tjene, for at det skal løbe rundt. Hun kommer med forskellige beregningsmodeller, som gør at man kan bryde spørgsmålet ned til, hvor mange opgaver af hvilken pris du skal løse, for at du “kommer hjem” hver måned.
Hun fortæller også om likviditetsbudgetter, driftsbudgetter, etableringsbudet og privatbudget.
I en tid, hvor der råbes finanskrise kunne jeg forestille mig, at netop dette afsnit vil blive læst nøje af dem, der tøver med at starte – og jeg kan kun sige – følg Pernilles anvisninger og find ud af, om du kan klare økonomien – og hvis du kan, så spring – hvis du ikke kan – så vent, til du kan 🙂 og forbered dig i mellemtiden.

Bogen indeholder mange grundoplysninger – også om hvor du kan læse mere, hvis du vil gå i detaljer. Selvfølgelig er jeg glad for, at Pernille henviser til Børsen Mikro bøgerne, som netop er tænkt som redskaber til dem, der måske er lidt mere end nystartede, og som vil gå dybere ned i substansen på for eksempel den svære disciplin at sælge eller at styre sin tid.

Pernille Nørregaard er journalist og arbejder blandt andet som ghostwriter. Hun skriver, at det tog hende et par år at finde en niche, at det har været hårdt psykisk og fysisk ind imellem, men at friheden og arbejdsglæden opvejer det vanskelige.

Den følelse er jeg helt enig i.

Pernille mangler lige at kunne sælge den fra sin egen side – så indtil da får du linket til forlaget, der er Nyt Juridisk Forlag.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 10. februar 2009 i kategorien: Bøger,Gode råd . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: