Netværk kan spænde ben for nytænkning

Skrevet af Abelone Glahn

Netværkseksperten Christian Waldstrøm, der den 17. august kommer med en ny bog om ledelse af netværk (spændende , glæder mig meget) er interviewet i Jyllandsposten i går , hvor han blandt andet siger til journalisten Susanne Svendsen:

Meget af det, der er ødelæggende for enhver virksomhed, som mobning, sladder og mangel på nytænkning, er en konsekvens af den måde, de interne netværk fungerer på. I sidste ende er det et symptom på eller en konsekvens af den ledelse, der bliver udøvet. Men medmindre lederen sætter fokus på de mekanismer, der driver uhensigtsmæssige netværk, vil de på sigt undergrave virksomheden

og:

Netværk og deling af viden skal give mening for den enkelte. De skal kunne få øje på en gulerod. Hvis de ikke forstå, hvorfor de skal benytte sig af det, lader de være. Uanset hvor mange blogs og tværfaglige grupper en virksomhed sætter i gang.

 Når det hænger sådan sammen, er det ifølge JyllandsPostens artikel , fordi man på en virksomhed er tilbøjelig til at gå efter råd hos de samme, opsøge dem, man kan lide, dem, der ligner en selv, og dem, der måske sidder tættest på.
Det er ikke altid dem, der ved det rigtige, ved mest, eller i hvert fald ved noget, som kan spille sammen med det, den anden kan, og dermed være nyttigt for virksomheden.
Med andre ord et kendskab til, hvordan også de uformelle netværk arbejder i en virksomhed er vigtigt for lederen.

Waldstrøm slutter:

Meget af det, der er ødelæggende for enhver virksomhed, som mobning, sladder og mangel på nytænkning, er en konsekvens af den måde, de interne netværk fungerer på. I sidste ende er det et symptom på eller en konsekvens af den ledelse, der bliver udøvet. Men medmindre lederen sætter fokus på de mekanismer, der driver uhensigtsmæssige netværk, vil de på sigt undergrave virksomheden.

Waldstrøm holder to oplæg i forbindelse med udgivelsen.
et hos Ledernes Hovedorganisation, et andet hos Center for ledelse.

Her er et godt interview med ham hos Lederne

[tags]christian waldstrøm, ledelse af netværk, netværk, networking, corporrate networking, knowledge management, ledernes hovedorganisation, center for ledelse [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 31. juli 2007 i kategorien: Netværk og networking . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: