Når hjernen udtørrer

Skrevet af Trine Kolding

Mens jeg sad og spekulerede over, hvad næste blogindlæg skulle handle om, rejste min kontorkollega sig brat fra kontorstolen og forsvandt. Kort efter kom hun tilbage med et glas vand og kommentaren: “Min hjerne var ved at udtørre”.

Det fik  mig til at tænke på, at vi udover at huske at drikke vand nok for at holde energien oppe og hovedpinen borte, også skal sørge for at få mental næring og pauser til hjernen.

De sidste par dage har jeg undervist journalister, redaktører m.m. Kendetegnende for deres hverdag er bl.a. en høj grad af uforudsigelighed og rigtig mange afbrydelser. Planlægning er derfor på den ene side en vanskelig disciplin – og på den anden side helt uundværlig. En af deltagerne var begyndt at planlægge sin hverdag og havde gode resultater med det. Men samtidig oplevede hun, at kreativiteten og idé-genereringen havde vanskelige kår. Hendes fokus lå nu mere på at nå de planlagte opgaverne end på at tænke nye tanker. 

Det er et helt normalt dilemma – balancen mellem at være ordre-producerende og nytænkende. Jeg oplever selv, at når jeg har for mange ting om ørerne, eller planlægningen bliver for stram, så tørrer hjernen stille og roligt ud.

Planlægningen er uundværlig til at sikre, vi når de vigtige opgaver inden for aftalt deadline. Kunsten er at skabe fleksibilitet i sin planlægning til også at være spontan, impulsiv, kreativ, fjollet, afslappet….

Hvad skal der til, for at din hjerne ikke tørrer ud? Måske 1/2 dag om ugen afsat til udvikling, eller fungerer det bedre med nogle huller i løbet af dagen?

Rigtig god weekend, Trine

[tags] udtørre, hjernen, kreativitet, idéudvikling, idégenerering, planlægning, fleksibilitet, ordreproducerende [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 25. januar 2008 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: